Учні та педагоги МАН України стажуватимуться в кращих лабораторіях США

 

Учасників заходу привітали голова Державного агентства України з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко та Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Джон Теффт.

Одним з результатів зустрічі стала домовленість про співпрацю Малої академії наук України з Аргоннською національною лабораторією – однією з найбільших національних мультидисциплінарних лабораторій при Департаменті енергетики США. Метою її діяльності є поєднання науки, техніки й устаткування світового рівня для проведення інноваційних досліджень і створення передових технологій. Уже в 2013 році науково-педагогічні працівники Малої академії наук матимуть змогу підвищувати кваліфікацію в цій лабораторії.

Успіх зустрічі став можливим завдяки виступам 30 дослідників МАН, які презентували свої досягнення в галузі матеріалознавства, інформаційних технологій, сільського господарства, біомедичних наук, космічній галузі та екології.

Наприклад, учень з м. Полтава Денис Коваленко представляв систему управління комп’ютером і побутовою технікою для людей з обмеженими фізичними можливостями. Презентований хлопцем пристрій допомагає керувати приладами на відстані мишкою комп’ютера. У випадку паралічу рук, пристрій, прикріплений на голові чи нозі, дає змогу оперувати ПК і підтримувати спілкування через Інтернет.

Учень Запорізького технічного ліцею Ілля Літкін презентував автоматизовану систему виявлення тріщин на поверхнях і кількісної оцінки їх характеристик. Знайти та якісно проаналізувати тріщини на мікро- та макрорівнях (тобто від масштабів мікронів до поверхні планет) можна за допомогою програми молодого науковця і наданих для аналізу фотографій.

Змістовні виступи МАНівців переконали представників американської делегації у високому професіоналізмі педагогів Малої академії наук, які за своїм науковим рівнем можуть претендувати на стажування у провідних навчально-наукових центрах США.

Планується відкрити такі програми стажування й для випускників МАН, які вільно володіють англійською.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Міжнародна Бізнес-конференція «Розвиток …

23-09-2013 modrbysws - avatar modrbysws

 Конференція відбувається в рамках осіннього Міжнародного будівельного форуму і присвячена практичним аспектам впровадження енергозберігаючих заходів з використанням альтернативних та відновлювальних джерел енергії.  Мета – надати об’єктивну інформацію про економічну ефективність пропонованих...

Беспроводные технологии WI-FI для автома…

16-04-2012 Олена - avatar Олена

Технология беспроводной передачи данных является одним из основных инструментов, используемых при разработке и внедрении систем автоматизации складского учета на складах, работающих с широкой номенклатурой ТМЦ.

Держінформнауки розпочинає проведення ат…

25-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

 Вівторок, 22 травня 2012 Держінформнауки, як центральний орган виконавчої влади з питань реалізації державної політики у сфері наукової та науково-технічної діяльності, розпочинає проведення атестації державних наукових установ  відповідно до постанови...