Засідання Президії Науково-технічної ради НКА України з розгляду питання щодо стану та перспектив наукових космічних досліджень в межах загальнодержавних цільових науково-технічних космічних програм

 

На засіданні відзначено, що "Концепцією реалізації державної політики у сфері космічної діяльності на період до 2032 року" передбачено подальший розвиток наукових космічних досліджень, у тому числі з питань змін навколишнього природного середовища, астрофізики, космічної біології та матеріалознавства, а також участь України у дослідженнях Місяця.

Незважаючи на недостатнє фінансування наукових космічних досліджень, у 2012 році вдалося досягти важливих результатів. Зокрема, це початок реалізації міжнародного проекту "Радіоастрон", виконання наукових експериментів "Потен- ціал" на КА "Січ-2" та на російському мікросупутнику "Чибіс". Проводиться розроблення та виготовлення наукової апаратури для проектів "Резонанс", "Спектр-УФ", "Луна-Глоб", експериментів на Російському сегменті Міжнародної космічної станції.

На завершальній стадії затвердження знаходяться "Програма російсько-українського співробітництва в області дослідження і використання космічного простору в мирних цілях на 2012-2016 роки" та "Угода між Федеральним космічним агентством РФ і Державним космічним агентством України про порядок реалізації російських експериментів на Російському сегменті Міжнародної космічної станції за участю української сторони", узгоджуються Рішення про співробітництво в перспективних проектах "Іоносат-Мікро", "Міліметрон", "Гамма-400".

На засіданні розглянуто стан виконання та основні результати реалізації міжнародного проекту з наземно-космічної інтерферометрії "Спектр-Р" ("Радіоастрон"), наукових експериментів "Чибіс", "Потенціал" та плани щодо здійснення експерименту "Іоносат-Мікро" на космічному апараті "Мікросат-М". Також обговорені принципи формування НАН України "Цільової комплексної програми НАН України з наукових космічних досліджень на 2012-2016 рр".

В результаті обговорення прийнято рішення щодо забезпечення виконання наукових експериментів у   2012 році. Присутні підтримали пропозицію щодо узгодження наукових програм перспективних експериментів, розгляду стану виконання і результатів наукових проектів на засіданнях Ради з космічних досліджень НАН України за участю представників НКАУ. 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Передплата журналу "Проблеми науки…

01-08-2014 Anna - avatar Anna

Передплата журналу "Проблеми науки" на 2014 р.

 Триває подальша передплата журналу "Проблеми науки" на 2014 р. Журнал, зареєстрований ВАК України у галузі економічних наук, є міжгалузевим науково-практичним виданням, призначеним для керівників міністерств, відомств, наукових і навчальних установ,...

Відбулась Міжнародна науково-практична к…

04-11-2014 Anna - avatar Anna

Відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Інфокомунікації - сучасність та майбутнє» в ОНАЗ ім. О.С. Попова

 30-31 жовтня 2014 року в Навчально-науковому інституті інфокомунікацій та програмної інженерії Одеської національної академії зв'язку ім. О.С. Попова була організована та проведена Четверта міжнародна науково-практична конференція «Інфокомунікації - сучасність та...

Фонд "ВЕБ-Інновації" направить…

17-02-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Заснований Зовнішекономбанком і зареєстрований в кінці        2011 року фонд "ВЕБ-Інновації" направить 1 мільярд рублів на підготовку інноваційних проектів фонду "Сколково", повідомили агентству "Прайм" в прес-службі держкорпорації.