Спільний конкурс НАН України та CNRS на 2013 рік (PICS 2013-2015 рр.) 29 березня 2012

 

(01) математика;

(02) фізика і астрономія;

(03) інформатика;

(04) технічні науки;

(05) науки про Землю та навколишнє середовище;

(06) науки про життя;

(07) хімія;

(08) соціогуманітарні науки.

Основна мета конкурсу — консолідація зусиль НАН України і CNRS для фінансування фундаментальних наукових досліджень, що спільно виконуються вченими НАН України та Французької Республіки і представляють обопільний інтерес.

 Терміни та умови надання заявок

Українські і французькі вчені, учасники проекту за конкурсом PICS, заздалегідь погоджують між собою науковий план спільної роботи. Французькі учасники проекту повинні подати в CNRS короткий виклад проекту і список спільних публікацій на попередній розгляд до відповідного наукового департаменту CNRS. Після отримання дозволу на участь в конкурсі від наукового департаменту CNRS, з 1 квітня по 31 травня 2012 року здійснюється паралельна подача наукових проектів для участі в конкурсі: українські вчені направляють заявки в НАН України (за формами НАН України), а французькі вче- ні - в CNRS (за формами CNRS).

Неузгоджені заявки або заявки, подані тільки однією стороною, не розглядаються.

Умови конкурсу

 В конкурсі можуть брати участь французькі дослідники, які працюють в установах CNRS, і українські дослідники, які працюють в установах НАН України. Обидва колективи повинні мати досвід співпраці і спільно опубліковані наукові статті.

  Учений має право подати на конкурс як керівник тільки одну заявку і, відповідно, стати за результатами конкурсу керівником тільки одного спільного проекту, що отримав фінансову підтримку НАН України.

В якості співкерівника проекту вчений може брати участь тільки в одному проекті. У випадку подання вченим в якості співкерівника проекту двох або більше заявок, всі ці заявки до конкурсу не допускаються. У той же час науковий співкерівник проекту може брати участь ще в одному науково-дослідному проекті як виконавець.

НАН України і CNRS запрошують молодих учених активніше брати участь у конкурсі.

Забороняється подавати один і той же проект одночасно на різні конкурси НАН України (наприклад, якщо проект заявлений на даний конкурс, його не можна подавати на міжнародний або регіональний кон-курси; якщо проект вже підтриманий за будь-яким конкурсом, забороняється заявляти його надалі на інший конкурс).

Організацією фінансування може виступати тільки організація, в якій виконується проект, або організація-основне місце роботи керівника; фінансування через інші організації не допускається.

 Назва проекту має бути однаковою для української і французької заявок і не повинна співпадати з назвою іншої планової теми, що виконується в українській установі і фінансується з бюджету.

Тривалість кожного проекту три роки. Після закінчення цього періоду або у разі дострокового виконання проекту можна брати участь в новому конкурсі  на загальних підставах (подавати нову заявку).

 До конкурсу не допускаються:

- проекти, представлені тільки однією стороною;

- проекти, отримані після закінчення терміну подачі;

- проекти, підготовлені без дотримання правил оформлення;

- проекти, що отримали на час проведення конкурсу фінансування з Державного бюджету України.

Надіслані на конкурс матеріали не повертаються.

Інформація про надходження та реєстрацію заявок надається авторам за запитом.

Всі допущені до конкурсу заявки проходять паралельно незалежну експертизу. Експертизу проектів з українського боку здійснює НАН України, з французького боку - CNRS. Спільна комісія дає остаточну оцінку і проводить відбір спільних проектів, виходячи з їх наукової цінності і встановлюваного щорічного бюджету фінансування.

Розгляд заявок здійснюється кожною із сторін самостійно відповідно до власних правил. Інформація про проходження експертизи - суворо конфіденційна.

Рішення про підтримку та обсяги фінансування української частини проектів затверджується постановою Президії НАН України.

Результати конкурсу будуть підведені в грудні 2012 – січні 2013 рр.. Після узгодження результатів список проектів, що отримали підтримку обох сторін, буде опублікований на веб-сайті НАН України.

Контакти:

НАН України:

Відділ міжнародних зв'язків

Президії НАН України

Шевченко Анастасія Ростиславівна

Тел. (044) 239 64 65

Факс (044) 239 65 59

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 CNRS:

International Relations Department

Mme Caroline Danilovic-Blagojevic

Tel. 01 44 96 53 36

Fax 01 44 96 48 56

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

https://dri-dae.cnrs-dir.fr/spip.php?article155

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

TECHINNOVATION 2014

14-05-2014 Anna - avatar Anna

    23-24 вересня 2014 року в Сінгапурі пройде міжнародна конференція та виставка промислових технологій TECHINNOVATION 2014, яка об'єднає представників найбільших промислових компаній, наукових організацій і розробників інноваційних технологій.    Минулого року...

"Волшебный" скотч позволил уче…

25-09-2012 Светлана - avatar Светлана

Новая технология, разработанная учеными-физиками из университета Торонто, позволяет соединить в едином метаматериале части сверхпроводящего и полупроводникового материала. При этом, явление сверхпроводимости проявляется уже при температуре в 77 градусов Кельвина.

Разработан двадцатикратно более эффектив…

28-09-2012 Светлана - avatar Светлана

В Мичиганском университете (США) создан процесс производства биогорючего, который позволяет получить в двадцать раз больше энергии, чем любой существующий метод.