На території ЧАЕС буде створено міжнародний науково-практичний центр

 

Про це заявив Радник Президента – Керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента України Андрій Гончарук в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна», повідомляє прес-служба Глави держави.

«Розробки центру будуть надбанням не лише українських учених, а й всього світу. Адже ядерна безпека - питання глобального розвитку світу, невід'ємною частиною якого є Україна та її досвід», - сказав він.

За словами Радника Президента, саміт з питань ядерної безпеки, який нещодавно завершився у Сеулі, був успішним для України.

«Ми повністю досягли усіх цілей, що стояли перед країною, і успішно відповіли на ті виклики, які сьогодні ставить перед Україною світ», - наголосив він.

На саміті Україна оголосила про повне виконання взятих на себе зобов'язань у сфері міжнародної ядерної безпеки, наголосив Гончарук.

«Всі запаси високозбагаченого урану були вивезені на територію Росії за сприяння США та МАГАТЕ. Наші партнери у цьому проекті і все світове співтовариство високо оцінили відповідальність України та її внесок у зміцнення світової ядерної безпеки», - сказав Радник Президента України.

Він запевнив, що Україна й надалі залишатиме за собою провідну роль у боротьбі за ядерну безпеку світу.

«Україна готова зараз довести лідерство у цій сфері і в практичних кроках», - зазначив Андрій Гончарук.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Український вчений пропонує використовув…

04-05-2016 Олена - avatar Олена

Український вчений пропонує використовувати тепло шахт для побутових потреб

В Україні добуту у рудних шахтах енергію Землі можна використовувати не тільки для виконання гірничих робіт, а й для обігріву житлових будинків. Таке відкриття зробив доцент кафедри підземної розробки родовищ...

Студент-инженер создал газонокосилку, ко…

07-06-2012 Светлана - avatar Светлана

Скашивание газона – одна из традиционных видов работ на садово-огородном участке или придомовой территории – как правило, занимает довольно много времени. И на эту работу домовладельцам приходится не только тратить...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

04-07-2014 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 01.07.-04.07.2014 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...