ЄС інвестує 25 млн. євро для дослідження факторів, що сприяють хвороби Альцгеймера

 

За словами професора Філіпа Amouyel, Голова Правління JPND, "захворюваність нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера і Паркінсона вибухає через старіння населення, що створює величезні соціальні, економічні та медичні наслідки по всьому світу.

В результаті європейські держави-члени цільової цю область для інвестицій, щоб затримати або запобігти прогресію нейродегенеративних захворювань і поліпшенню надаваних послуг для людей, які живуть з цією хворобою і допомогти їх опікунів.

Професор Amouyel додає: «Ця інвестиція є частиною серії щорічних JPND фінансування ініціативи впродовж найближчих трьох років, спрямованих на вирішення пріоритетних галузях, визначених в нашій європейській стратегії досліджень. Викликів в цьому році побачать близько 25 млн. євро доступні для заявників з більш ніж 20 країн.

За Gasser професор Томас з Університету Тюбінгена і голова JPND Науково-консультативної ради "Ці дії є важливим кроком на шляху до реалізації кінцевої мети JPND - знайти причини, розвиток методів лікування, а також виявлення відповідних способів піклуватися про тих, з нейродегенеративних захворювань.

Наступні NDs включені як для дзвінків: Хвороба Альцгеймера і інші деменції, хвороби Паркінсона (БП) і PD-розлади, пріонних захворювань, рухових нейронів захворювання, хвороби Хантінгтона, спіноцеребеллярние атаксія (SCA) і спінальна м'язова атрофія (СМА).

Перший конкурс спрямований на залучення міжнародної групи дослідників, яка буде вивчати різні процеси, що відбуваються в нормальному старінні проти нейродегенеративних старіння, і визначити, яку роль генетичних і екологічних факторів може грати в них. Такі фактори, як сімейний анамнез, статі, рівня стресу, харчування та інші можуть впливати на ризик людини, а також забезпечити захист від, або навіть протидії, NDS. Однак, цілком імовірно, що поєднання факторів бере участь, тому найважливішим кроком буде встановлення зв'язку між генетичною, епігенетичною, екологічних і соціальних факторів, а також їх відносної важливості для того, щоб виявити ті чинники, які можуть бути змінені або змінені.

Сучасні методи дослідження дозволили дослідникам для створення моделей ризику і захисні фактори. Метою даного конкурсу є надання дослідникам використовувати ці методи і застосовувати їх для NDS. Кінцевою метою буде використовувати знання, отримані в розробці стратегій, які можуть затримати або навіть запобігти ці захворювання.

Для другий виклик, він широко визнано, що більш тісної інтеграції та координації підходів до медичної і соціальної допомоги по всій Європі сприятиме скороченню витрат і підвищенню якості догляду за пацієнтами з ND і таким чином допомогти своїм вихователям. У відповідь на це, там повинно бути оцінка сильних і слабких сторін формальні (наприклад, у лікарнях) і неофіційні (сімейні та на дому) медичної допомоги. Вважається, що створення що працює найкраще буде створити міцну основу для підтримки нових ініціатив, спрямованих на вирішення нерівність та неефективність та створення рівних, справедливих і ефективних систем охорони здоров'я та соціальної допомоги для ND хворих.

Цей виклик просить дослідницьких груп для оцінки та порівняння політики, стратегій та заходів, пов'язаних з відхід ND, з урахуванням якості, доступності та економічної ефективності. Прикладами областей, що підлягають оцінці, належать догляду шляхів, психосоціального втручання і кінець життєвих стратегій. Виклик буде також прагнути пропозицій щодо вдосконалення різних заходів, в даний час використовується для оцінки впливу заходів в галузі охорони здоров'я та соціальної допомоги на якість життя пацієнтів та їх опікунів.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, відвідайте:

Нейродегенеративних хвороб досліджень (JPND):  http://www.neurodegenerationresearch.eu/

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Дайджест новин у сфері науки та інноваці…

31-05-2013 Олена - avatar Олена

Дайджест новин у сфері науки та інновацій за 29-31.05.2013 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 613/2014 Про з…

23-07-2014 Anna - avatar Anna

    З метою вдосконалення державного регулювання інформаційної сфери, створення економічних передумов для розвитку національної інформаційної інфраструктури та ресурсів, впровадження новітніх технологій у зазначеній сфері, формування повноцінного інформаційного суспільства, забезпечення широкого...

Конкурс спільних українсько-словацьких н…

07-03-2013 Anna - avatar Anna

Конкурс з наукових досліджень «Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України – Міністерство освіти, науки, досліджень і спорту Словацької Республіки» на 2014-2015 рр.