Хіміки розробці пристрою, щоб ізолювати одну молекулу-мішень

 

За словами хіміків, ця технологія допоможе призводять до розвитку інших компактний, легкий у збірці і багаторазові пристрої. Це буде простіше і швидше для виявлення різних забруднюючих речовин у річках, нервово-паралітичні гази попадають у повітря або навіть наркотики. Дослідники відзначають, що пристрій може бути використана для захоплення злочинців, які не в змозі знищити всі сліди, які вони залишають. Ця новітня технологія може також отримати вигоду правоохоронних органів, чия робота полягає у визначенні заходів, які пов'язані з незаконними речовинами.

Як сказав один з авторів дослідження, Майкл Cecchini від кафедри хімії в Імперському коледжі Лондона: «Наша система могла б вирішити ключову проблему надійного і портативного хімічного аналізу для використання у зовнішньому світі. Це дуже чутливий і цілком може бути використана для пошуку дуже невеликих кількостях конкретні молекули навіть в жвавих, в громадських місцях.

Команда сказав поверхневого ефекту гігантського комбінаційного розсіювання (ГКР) світла визначає молекули-мішені. За їх словами, це близько-40-річного техніка працює, тому що кожна молекула розсіює світло в унікальному шляху. Минулі дослідження показали, що сигнал може бути посилений ловити молекули певним чином на шар наночастинок металу. Але, це не так легко зробити ці листи.

Щоб отримати результати, які вони необхідні, вчені розглядаються інтерфейси двох рідин, які не змішуються, таких як вода і олія, чи вода і повітря. Вони маніпулювали електричний заряд наночасток золота і склад розчину, щоб створити ситуацію, при якій частинки вирівняти себе на стику двох не змішуються рідин або між рідиною і повітрям, сказали вони.

"Трюк для досягнення чутливості цієї системи на цільові молекули були в пошуку умов, при яких наночастинки могли б осідати на кордоні на близьких відстанях один з одним без злиття разом", говорить співавтор Джек Пейдж.

Володимир Турек, інший член дослідницької групи і співавтор, сказав: "система показує реальні перспективи для детекторів для використання в жорстких відкритий екологічних і оборонних програм, так як рідини і наночастки можуть бути легко замінені, щоб відновити пристрій.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, відвідайте:

Імперський коледж Лондона:  http://www3.imperial.ac.uk/

Nature Materials:  http://www.nature.com/nmat/index.html

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Сонячна енергетика в Східній Європі і СН…

07-03-2012 Светлана - avatar Светлана

Початок:05.04.2012 Закінчення:06.04.2012, Місце проведення: Одеса, Контактний телефон: 044498 90 57 Організатор: Центр відновлюваної енергетики Конференція CISOLAR-2012 «Сонячна енергетика в Східній Європі і СНД» - найважливіше місце зустрічі гравців ринку сонячної енергетики, чия діяльність пов'язана з...

Засідання Вченої ради Інституту сільсько…

27-06-2015 Anna - avatar Anna

22 липня 2015 року в Інституті сільського господарства Карпатського регіону НААН відбудеться розширене засідання Вченої ради Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН на тему: «Інновації та технологічні процеси в механізації...

Науковці ради молодих вчених відділень Н…

12-11-2014 Anna - avatar Anna

Науковці ради молодих вчених відділень НАН України провели «Дні науки»

8-9 листопада 2014 р. в Києві та Харкові відбулися «Дні науки», організовані Радою молодих вчених відділень Національної академії наук України. Проект «Дні науки» приурочений до Всесвітнього Дня науки, який...