Держслужба інтелектуальної власності та Посольство США в Україні: активізація співпраці

 

Під час зустрічі окреслено напрями двостороннього співробітництва у сфері правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності.

Зокрема, економічний радник Девід Міле привітав Миколу Ковіню з призначенням на посаду Голови Державної служби та висловив сподівання щодо подальшої активної співпраці з питань виконання Плану спільних заходів з удосконалення системи захисту прав інтелектуальної власності в Україні.

У свою чергу, Микола Ковіня подякував представникам Посольства США в Україні за візит до Державної служби та за увагу, яку цей поважний орган приділяє питанням удосконалення системи й тим проблемам, які виникають у галузі інтелектуальної власності.

– Державна служба як центральний орган виконавчої влади, який забезпечує реалізацію державної політики України у сфері інтелектуальної власності, і надалі в рамках своїх повноважень спрямовуватиме всі зусилля на ефективне виконання Плану спільних заходів з метою професійного захисту прав ІВ на території України та на міжнародному рівні, – запевнив Микола Ковіня.

Поза увагою учасників обговорення не залишилися й актуальні питання

сьогодення: легалізація програмного забезпечення в державному секторі, реформування системи колективного управління, забезпечення захисту сортів рослин відповідно до міжнародних норм, питання порушень у сфері фармацевтичних патентів і захисту інформації та вдосконалення законодавчої бази в галузі захисту інтелектуальної власності.

Для обох сторін важливим питанням зустрічі стала організація просвітницької роботи. Державна служба на постійній основі проводить семінари для студентів столичних вищих навчальних закладів. Для молодого покоління розкриваються різнопланові теми, теоретичні аспекти яких ілюструються численними практичними прикладами. До участі в таких заходах запрошуються представники громадськості, фахівці організацій колективного управління та організації «Український альянс по боротьбі з підробками та піратством». Про це представникам Посольства США в Україні розповів начальник відділу авторського права та суміжних прав Державної служби Олег Гуменюк.

Девід Міле зі свого боку зауважив, що організація таких просвітницьких заходів дуже важлива.

– Посольство США в Україні завжди готове надавати консультативну допомогу українській стороні з будь-яких питань з метою вдосконалення державної системи правової охорони інтелектуальної власності, – зазначив пан Міле.

На завершення зустрічі Микола Ковіня запросив представників Посольства США в Україні особисто взяти участь у щорічній Міжнародній науково-практичній конференції, яка відбудеться в лютому 2013 року в Києві.

Прес-служба Державної служби інтелектуальної власності України

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Расчетные модели для композитов

07-06-2012 Светлана - avatar Светлана

По инициативе холдинга «Композит» разработано новое приложение «Усиление композиционными материалами» к известному строительному программному комплексу. Программа позволяет проводить расчеты конструкций, усиленных Системой внешнего армирования на основе углеродного волокна.

Spin-off компанія як елемент інфраструкт…

27-02-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Цибульов П. М. – професор, Інститут інтелектуальної власності Національного університету «Одеська юридична академія» в м. Києві Україна є аерокосмічною державою, що здатна у замкнутому технологічному циклі виробляти літаки та космічні...

В Ужгороді показали зразок створення пер…

18-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

В Ужгороді відбулася конференція-семінар, під час якої експерти проекту «Формування мережі обміну інформацією про науково-освітні програми Європейського Союзу» розповіли про актуальні грантові програми Європейського союзу, а також про можливості використання...