Податковій доручено з 1 січня 2013 р. забезпечити запровадження "Електронного кабінету платника податків"

 

Розпорядженням схвалено Концепцію створення електронного сервісу «Електронний кабінет платника податків» та затверджено план заходів щодо її реалізації.

Концепція розроблена з урахуванням положень Конституції України, Податкового кодексу України, Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» і «Про електронний цифровий підпис», а також інших нормативно-правових актів.

Метою Концепції є розширення переліку послуг, що надаються органами державної податкової служби платникам податків з використанням електронного сервісу, поліпшення якості обслуговування платників податків, забезпечення достовірності інформації, що подається платниками податків до органів державної податкової служби, підвищення рівня прозорості та відкритості діяльності органів державної податкової служби.

Електронний сервіс створюється з метою надання платникам податків можливості працювати з органами державної податкової служби у режимі реального часу з використанням електронного цифрового підпису на безоплатній основі. Робота з електронним сервісом здійснюється з персонального комп’ютера платника податків, підключеного до Інтернету, шляхом автентифікації з використанням електронного цифрового підпису та авторизації такого платника.

Реалізувати Концепцію передбачається двома етапами, упродовж 2013-го та 2014 року.

Очікується, що робота «Електронного кабінету платника податків» дасть змогу забезпечити своєчасність сплати податків і зборів у повному обсязі, запобігти помилкам у податковій звітності та платіжних документах, а також зменшити кількість випадків нарахування пені та штрафних санкцій. Також внаслідок реалізації Концепції удосконалиться механізм взаємодії органів державної податкової служби та платників податків.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

09-08-2013 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 07-09.08.2013 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Микола Азаров: Україна має найсучасніші …

22-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

 21.05.2012  Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ  Україна має найсучасніші розробки в галузі енергоефективності. Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров після відвідання Інституту технічної теплофізики НАН України та...

У Бангалорі відбулася зустріч Президента…

11-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Прес-служба Президента України Віктора Януковича У Бангалорі відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з губернатором штату Карнатака Хансраджем Бхардваджем.