Міжнародна дослідницька група використанням морських організмів по боротьбі з остеопорозом

 

Європейський дослідницький проект BlueGenics отримав фінансування з 6 млн. євро від Європейської комісії з метою пошуку речовин з морських глибин по боротьбі з остеопорозом і іншими поширеними захворюваннями людини.

З міжнародна дослідницька група, під керівництвом професора д-р Вернер EG Мюллер з Інституту фізіологічної хімії в Майнці Медичний центр університету, метою є виявлення та використовувати генетичні проекти з морських організмів. Це буде включати в глибоководних губок і бактерії, для виробництва біомедичних відповідних речовин. Це дозволить дослідницька група сталого використання морських ресурсів без негативного впливу на біорізноманіття.

Координатор проекту BlueGenics, професор Мюллер каже: «Як ми бачимо, на фінансування цього спільного великомасштабного дослідницького проекту Європейського союзу визнали необхідність докласти всіх зусиль для розробки нових і ефективних препаратів для профілактики і лікування найбільш поширених хвороб, для яких ефективне лікування, як і раніше відсутня, таких як остеопороз. Я дуже радий, що цей проект в даний час успішно почалася. BlueGenics об'єднує провідних вчених з дев'яти країн. Унікальний і додаткові знання, що надаються цими та їх сучасне обладнання забезпечують прекрасну основу для досягнення амбітних цілей цього проекту.

Мюллер і його дослідницька група вже показали, що біологічно активні речовини можуть бути синтезовані шляхом застосування рекомбінантних методів молекулярної біології. Вони були в змозі продемонструвати, що дефенсин, токсинів і оборони пептид виробництва губок, це біологічно активний, якщо проводиться в рекомбінантний шлях. Професор Мюллер додає: "Це відкриває шлях для використання великим скарбом генетичні проекти присутній у світі океанів на благо людини".

Європейський проект BlueGenics об'єднує провідні дослідники з районів морського геноміки, біосинтез і аналізу хімічної структури. Учасниками цього проекту під керівництвом професора Мюллера в Майнці Медичного центру університету є 16 науково-дослідних установ і промислових компаній з Китаю, Хорватії, Франції, Німеччини, Ісландії, Італії, Португалії, Швеції та Сполученого Королівства. За словами професора д-р Райнхард Урбан, головний науковий співробітник Медичного центру університету: "Ми практично на самому початку, щоб використовувати морські ресурси, особливо з малодосліджених глибоке море, для біомедичних цілей. Тим не менш, вже зараз передбачити, що дослідження глибоководних організмів, ймовірно, виробляють чудові результати для нашого суспільства ».

У проекті використовується синьо біотехнології, які в першу чергу пов'язані з біотехнологічними використання морських організмів. Особливий інтерес представляють губки і глибоководні бактерії, які живуть в екстремальних умовах, більше 1000 метрів нижче рівня моря. Ці організми вважаються джерелом цінних речовин, які можуть бути використані в біотехнології та біомедицині. У той час як більшість відомих ферментів руйнуються під впливом високих температур, біокаталізатори виробництва глибоководних бактерій залишаються активними в екстремальних умовах, навіть в безпосередній близькості від морських гідротермальних джерел.

Що робить сині технології настільки цікавим для дослідження є те, що, очевидно, навіть простих організмів, таких, як морські губки, схожі на людей по-різному. Відносини між цими старих тварин і людини напрочуд близько, як команда Майнц дослідження показали, в останні роки за допомогою молекулярно-біологічних методів. Крім того, ці організми виробляють різні речовини, які розвивалися високим ступенем специфічності та ефективності в ході еволюції, і, отже, привертають дедалі більший інтерес до їх можливого терапевтичного використання в організмі людини, наприклад, у лікуванні вірусних інфекцій.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, відвідайте:

Іоганн Гутенберг-Universität Mainz:  http://www.uni-mainz.de

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

VІІІ Международная научно-практическая к…

06-11-2013 director - avatar director

VІІІ Международная научно-практическая конференция  «Актуальные вопросы и организационно-правовые основы международного сотрудничества в сфере высоких технологий»

ИНФОРМАЦИОННОЕ ПИСЬМО Государственное предприятие «Центр научно-технической информации и содействия инновационному развитию Украины» (ГП «Укртехинформ») приглашает Вас принять участие в VІІІМеждународной научно-практической конференции «Актуальные вопросы и организационно-правовые основы международного сотрудничества в сфере...

Туреччина створює Національне космічне а…

14-01-2016 Олена - avatar Олена

Туреччина створює Національне космічне агентство

Уряд Туреччини розпочав процедуру створення національного космічного агентства. Агентство з питань космічних технологій при міністерстві транспорту, морських сполучень і комунікацій завершує роботу над законопроектом про Національне космічне агентство, повідомляє Trend.

На Міжнародному інвестиційному форумі в …

04-10-2012 Олена - avatar Олена

04.10.2012 | 09:33 Чернігівська ОДА Інвестиційний проект “Виробництво сучасних мікробних препаратів на основі корисних мікроорганізмів”, розроблений чернігівськими науковцями, був презентований на ІІІ Міжнародному інвестиційному бізнес-форумі країн-учасниць СНД “Ялтинські ділові зустрічі”, який проходив...