Спільна Заява про встановлення відносин всеохоплюючого партнерства між Україною та Індією (цитати)

 

…………

4. Сторони дійшли згоди щодо необхідності розвитку конструктивної взаємодії на основі повнішого використання взаємодоповнюваності двох країн у ключових сферах, що становлять взаємний інтерес, а саме: мирному використанні ядерної енергії, оборонних та космічних технологіях, виробництві добрив, охороні здоров’я та фармацевтиці, сільському господарстві й продовольчій безпеці, промисловому виробництві та видобутку корисних копалин. З цією метою вони домовились посилити взаємодію на політичному, офіційному та діловому рівнях. Враховуючи наявний величезний потенціал для розвитку зв’язків між двома країнами, Сторони дійшли згоди, що для України та Індії настав час налагодити всеохоплююче партнерство, та домовились розробити Спільний план дій задля досягнення поставленої цілі.

……….

Ядерний сектор

7. Сторони привітали підписання Угоди між Державною інспекцією ядерного регулювання України та Комісією з регулювання атомної енергетики Індії. Вони також наголосили на ключовій ролі МАГАТЕ у процесі посилення міжнародних стандартів ядерної безпеки. Українська сторона привітала допомогу, надану Україні Урядом Індії для подолання наслідків Чорнобильської трагедії, перш за все, грант у розмірі 1 млн. дол. США, оголошений на Київському саміті з питань безпечного та інноваційного використання ядерної енергії у квітні 2011 року.

……….

Космічна сфера

9. Сторони висловили задоволення з приводу розширення співробітництва між їхніми космічними відомствами, зокрема, у сферах технологій напівкриогенних двигунів для запуску важких ракетоносіїв. Сторони відзначили успішну імплементацію рамкової угоди, підписаної в 2005 році, та висловили впевненість, що це співробітництво посилюватиметься й надалі.

…………

Фармацевтика

11. Українська сторона позитивно оцінила внесок індійської фармацевтичної галузі в сектор охорони здоров’я України, одним із основних постачальниць недорогих і якісних медикаментів для якого є Індія. Українська сторона відзначила позитивну відповідь від індійської сторони щодо допомоги їй у подоланні надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров’я. Обидві сторони погодились, що співпраця у фармацевтичній сфері і в подальшому відіграватиме важливу роль у їхніх взаємних стосунках. Сторони обговорили можливість створення спільних підприємств та встановлення медичних стандартів. Українська сторона привітала подальше зростання обсягів індійських інвестицій у фармацевтичну галузь. Сторони погодились вивчити питання спрощення процесу реєстрації індійської фармацевтичної продукції та її доступу на український ринок.

Наука і технології

12. Сторони привітали укладення угоди про науково-технологічне співробітництво. Вони із задоволенням констатували, що у рамках Програми науково-технологічного співробітництва на період 2012-2014 рр. реалізуються 10 спільних науково-дослідних проектів у галузях астрофізики, відновлювальної енергетики, хімії, матеріалознавства, медицини та біотехнологій. Сторони підтвердили готовність провести шосте спільне засідання Українсько-індійського комітету з питань наукового та технологічного співробітництва у 2013 році та сприяти регулярним обмінам молодих українських та індійських вчених.

…………

14. Відзначивши суттєве зростання за останні 5 років числа індійських студентів в Україні, у вузах якої сьогодні навчаються понад 3000 індійців, сторони домовилися розпочати переговори та укласти угоди про взаємне визнання медичних та інших ступенів і дипломів, а також сприяти взаємним освітянським обмінам. Індійська сторона звернулась до Української сторони з проханням сприяти індійським студентам в питанні отримання віз та реєстрації місцевими органами влади.

15. Сторони привітали виділення Індією стипендій у рамках Індійської програми технічного та економічного співробітництва, а також стипендій, які надаються в різних галузях Індійською радою з культурних відносин.

…………

Ядерне нерозповсюдження

18. Визнаючи досягнення Індії, Україна привітала зусилля Індії щодо внеску до режимів глобального нерозповсюдження, включаючи її прагнення набути членства в міжнародних режимах експортного контролю та Групі ядерних постачальників.

Більш детально на  http://www.president.gov.ua/news/26334.html

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Литовсько-українсько-білоруське співробі…

28-09-2015 Олена - avatar Олена

Литовсько-українсько-білоруське співробітництво в галузі онкології

17-18 вересня 2015 року Інститут експериментальної патології, онкології і радіобіології (ІЕПОР) ім. Р. Є. Кавецького НАН України відвідали директор Національного інституту раку Литви доктор Едуардас Алекнавічюс та голова вченої ради...

Податковій доручено з 1 січня 2013 р. за…

11-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ Державній податковій службі доручено забезпечити з 1 січня 2013 р. запровадження електронного сервісу «Електронний кабінет платника податків». Подібне передбачено розпорядженням Кабінету Міністрів від...

ДФФД: Пропонуємо до Вашої уваги інформац…

05-02-2015 Anna - avatar Anna

ДФФД: Пропонуємо до Вашої уваги інформацію про різні стипендіальні програми та програми мобільності.

Пропонуємо до Вашої уваги інформацію про різні стипендіальні програми та програми мобільності. *1. Програма "Євроталантів"* - надає можливість іноземним науковцям бути запрошеними до Комісаріату атомної та відновлювальних енергій (СЕА).*Наступний конкурс відбудеться 9...