Вінницькі студенти-програмісти привезли "срібло" з Чехії та Словаччини

 

Вінничани посіли друге місце, розв’язавши однакову кількість задач з чемпіоном Чехії та Словаччини, і лише трохи поступившись йому за часом. Усі інші команди розв’язали меншу кількість задач.

У вересні Вінницький національний технічний університет відвідала директор Європейських олімпіад студентської першості світу з програмування АСМ-ІСРС, професор Технічного університету в Празі Божена Маннова. Вона перевіряла рівень проведення ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування, як відбіркових змагань першості світу, а також технічне забезпечення та умови проведення світового півфіналу в університеті.

Результатами перевірки вона залишилася задоволена. Але без відповіді залишилось питання щодо збільшення квоти південно-східного Європейського регіону у фіналі першості світу з 3-х до 4-х місць. Саме тут полягає головна суперечка між найсильнішими регіонами Європи: центральним — до якого належить Чехія, і південно-східним — де сьогодні домінує Україна. Отож, Божена Маннова запросила до Праги помірятись силами команду ВНТУ, яка, до речі, була цього року у південно-східному регіоні лише восьмою. Але виклик був прийнятий вінничанами без вагань.

Електронне звітування до податкової стає все більш популярним серед малого та середнього бізнесу

05.12.2012 | 15:06

Прес-служба Державної податкової служби

Найактивнішими користувачами послуг акредитованого Центру сертифікації електронних ключів, що працює при ДПСУ, залишаються підприємці-фізичні особи. За цифровим підписом до податкової звернулися 74,6 тис. таких платників податків. Їм видано 101,7 тис. посилених сертифікатів.

Юридичні особи, як правило, отримують кілька таких ключів на одну компанію: 42 тис. платників за півроку замовили 111,9 тис. «електронних підписів».

У цілому за півроку роботи Центру його клієнтами стали майже 117 тис. платників податків, яким видано майже 214 тис. безкоштовних ключів.

Популярність послуги серед платників експерти податкової пов`язують із зручністю сервісу, який дає змогу підприємцеві не з’являтися до інспекції навіть раз на квартал для подання звітності, а відправляти документацію через Інтернет. Окрім того, фахівці ДПСУ нагадують, що платники отримують ключі цифрового підпису у податковій безкоштовно.

Оперативні дані ДПСУ свідчать, що безконтактне звітування обирають все більше платників таких бюджетоформуючих податків як ПДВ, податок на прибуток та акцизний податок.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Белгородская область и РЭА подписали сог…

25-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Правительство Белгородской области, Российское энергетическое агентство министерства энергетики РФ и Белгородский институт альтернативной энергетики подписали соглашение о сотрудничестве, направленное на повышение энергоэффективности региона и развитие возобновляемых источников энергии, сообщает пресс-служба...

Новий матеріал знаходить непомітні виток…

29-03-2016 Олена - avatar Олена

Новий матеріал знаходить непомітні витоки палива

Команда інженерів з Університету штату Юта в США створила новий волокнистий матеріал, здатний виявити безбарвні пари алканів. Як пише інтернет-ресурс Tech Times, нововведення може стати цінним технологічним проривом у створенні...

Британська Рада в Україні визначила свої…

23-10-2012 Олена - avatar Олена

22 жовтня Сьогодні за участю Першого заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євгена Суліми та Надзвичайного і Повноважного Посла Великобританії в Україні Саймона Сміта у Київському національному університеті імені...