Президент Фонду Сколково підбив підсумки року для Сколково

 

Він нагадав, що в році, що минає фондом «Сколково» підписані угоди з 13-ма великими російськими і зарубіжними компаніями про відкриття в іннограді їх дослідницьких центрів з сукупним бюджетом близько 12 млрд. рублів і чисельністю співробітників більше 1000 чоловік. Організовано роад-шоу у Великобританії, Німеччині, Італії, Австрії, Франції, Іспанії, проведено ряд заходів з популяризації нового вузу - Сколковского інституту науки і технологій (Сколковотех). Досягнуто домовленості про співпрацю зі стратегічними партнерами - венчурними фондами, некомерційними організаціями і т.д., створена одна з найбільш представницьких і найпотужніших у країні експертних панелей для відбору компаній-учасників інноваційного центру і т.д.

Як повідомив В. Вексельберг, до кінця грудня 2011 резидентами іннограда стали 333 компанії, при цьому всього за минулий рік до фонду надійшло понад 1,5 тис. заявок на отримання відповідного статусу. Щотижня до фонду «Сколково» надходить вже більше 50 нових заявок.

 При цьому у фонді стали з'являтися перші об'єкти інтелектуальної власності.

«Хотілося б, щоб резиденти змогли зареєструвати не менше 100 об'єктів інтелектуальної власності, включаючи об'єкти авторського права», - сказав В. Вексельберг.

Грантовий комітет «Сколково» в 2011 році розглянув близько 100 проектів для виділення їм державних коштів і визначив фінансування для 70-ти проектів на загальну суму близько 5 млрд. рублів - в основному, на умовах співфінансування. Гранти видаються компаніям-резидентам, а їх сума залежить від стадії проекту. Так, ті компанії, у яких немає бізнес-плану, можуть претендувати не більше ніж на 1,5 млн. рублів. Компанії, яким є співфінансування, можуть отримати до 300 млн. руб.

«Ми хочемо, щоб кількість учасників у майбутньому році склало не менше 500, плануємо зробити стабільним процес виділення грантів - у наступному році їх очікуємо видати не менше 120, на суму не менше 6 млрд. руб.», - Зазначив В. Вексельберг - « ми сподіваємося, що почнемо отримувати результат від цієї діяльності - прийдуть вчені та у співпраці з російськими університетами, академічними інститутами почнуть просувати якісь напрями ».
Створення власного венчурного фонду для фінансування стартапів не входить у плани фонду «Сколково», виходячи з концепції інноваційного центру, нормативно-правових актів, що регулюють його діяльність, і гранти залишаться головним видом фінансової підтримки для компаній-резидентів, підкреслив В. Вексельберг, відповідаючи на запитання слухачів.
Між тим, за його словами, фонд передбачає фінансувати академічні дослідження з елементами прикладної науки. Зокрема, прийнято рішення про виділення протягом найближчих 3-х років близько  15-20 млн. доларів Російському квантовому центру.

Як зазначила президент НАІРІТ Ольга Ускова: «Розробка компанії    «Індустріальні геодезичні     системи» спочатку отримала дуже високу оцінку з боку експертів нашої Асоціації, і ми раді, що нашу думку в повній мірі розділили і представники «Сколково». Бажаємо  науковцям успіху, оскільки їх проект того заслуговує ».

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Майбутнє України за наукою

21-11-2013 Anna - avatar Anna

Майбутнє України за наукою

Майбутнє Української держави залежить від розвитку та підтримки науки. Про це заявив у середу голова Державного агентства України з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко під час урочистого відкриття Ювілейної...

Оголошується конкурс на здобуття премій …

23-06-2016 Олена - avatar Олена

Оголошується конкурс на здобуття премій для студентів вищих навчальних закладів і молодих учених, що присуджуються Національною академією наук України у 2016 році

За роботи в галузі природничих, технічних і соціогуманітарних наук Президія НАН України щороку (в лютому) присуджує чотирнадцять премій для молодих учених і чотирнадцять премій для студентів вищих навчальних закладів. Премії...

Держкомпанії виділять 30 млрд. рублів д…

26-03-2012 Светлана - avatar Светлана

Держкомпанії виділять за три роки з бюджетів на інновації 30 мільярдів рублів в якості внесків до фонду цільового капіталу Сколковского інституту науки і технологій (СколТех), повідомив помічник президента Росії Аркадій...