Ми збережемо інтерес молоді до науки

 

- Розкажіть детальніше про роботу вашої особливої еконо- ​​мічної зони? Які там діють податкові пільги, і чим вона відрізняється від резидентства в Сколково?

- Ми зареєстрували свою економічну зону в 2005 році, тобто вона з'явилася раніше, ніж Сколково. Уже тоді було звільнення від транспортного податку, податку на землю на 10 років, не було мита на ввіз і вивіз обладнання за кордон. Таким чином, у нас з'являється шанс конкурувати з китайцями в ціновому діапазоні.

- Чи є в Томську регіональне представництво Сколково?

- Самого Сколково немає, тільки філія його Відкритого Університету, який знаходиться в нашому Політесі.

- У нашому інноваційному рейтингу, який ми щомісяця публікуємо на шпальтах «Venture Business News», ваш регіон є беззмінним лідером.

 - Ми скромний регіон. У нас грошей мало, тому ми їх витрачаємо раціонально. Але конкуренти наступають на п'яти. Ось в Красноярську витратили 300 млн. рублів на бізнес-інкубатор. Створили Центр прототипування. А замовлень немає. Для малого бізнесу, це дороге замовлення, а для великого; вони самі можуть у себе створити подібне. Я був у цьому центрі, запитав, наскільки вони завантажені. Кажуть що на 25%. А обладнання то дороге. Але все одно, коли витрачаються такі гроші, то поступово з кількості воно переростає в якість.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Успішний досвід застосування енергоощадн…

21-09-2012 Светлана - avatar Светлана

Київська МДА Комплексна термосанація київських дитсадків – лише перший крок міста на шляху до масового застосування енергоощадних технологій. Про це заявив голова Київської МДА Олександр Попов.

У ХНУМГ імені О.М. Бекетова відкрито інн…

21-12-2015 Олена - avatar Олена

У ХНУМГ імені О.М. Бекетова відкрито інноваційну лабораторію цифрового релейного захисту та автоматики

17 грудня 2015 року в Навчально-виробничому центрі «Сучасні технології в енергетиці» Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова відбулося урочисте відкриття інноваційної лабораторії цифрового релейного захисту та автоматики. Лабораторія оснащена...

Президент: Наш науковий потенціал треба …

18-10-2012 Олена - avatar Олена

Прес-служба Президента України Віктора Януковича Вітчизняний науковий потенціал потрібно максимально залучати до розвитку реального сектору економіки. Таке переконання висловив Президент України Віктор Янукович на засіданні Комітету з економічних реформ.