Російські компанії на виставці CeBIT-2012

 

Головною темою CeBIT в       2012 році була оголошена інформаційна безпека, виражена в слогані "Managing trust". На CeBIT 2012 були представлені десятки компаній, що пропонують засоби інформаційної безпеки, включаючи кілька російських антивірусних компаній

"Лабораторія Касперського" та DrWeb, що спеціалізується на внутрішньо корпоративному захисті від витоків InfoWatch.

Всі антивірусні компанії представили на CeBIT свіжі версії своїх антивірусних продуктів.

Однією з найбільших від Росії на CeBIT стала об'єднана російська експозиція Міністерства освіти і науки, яка відкривається на ганноверском форумі щорічно, починаючи з 1994 року. Цього року експозиція міністерства об'єднала 34 державні і комерційні компанії.
Представники російських наукових організацій та вузів з 12 регіонів країни небезуспішно шукали на CeBIT інтерес з боку європейських компаній до своїх розробок різної спрямованості. Так, співробітники Південного федерального університету (ПФУ) розповідали про свою систему безконтактного моніторингу психічного та фізіологічного контролю стану водія, здатну давати рекомендації як самому водієві, так і диспетчеру центру моніторингу. Провідний російський технічний вуз Московський фізико-технічний інститут (МФТІ) показував у Ганновері освітні проекти. Один з них - запущена в 2012 році електронна фізико-технічна школа, яка є більш сучасним з точки зору використовуваних технологій варіантом існуючої вже багато років заочної фізико-технічної школи. Створений в   2009 році в Казані технопарк "IT-парк" шукав на CeBIT зарубіжних партнерів. Завдяки цьому проекту, Татарстан планує довести частку IT-компаній в республіканському валовому продукті хоча б до 7% з нинішніх 3,8%.

"Від розвитку IT подвійний ефект. З одного боку, розвивається сама галузь, яка не пов'язана з використанням надр, а з іншого - застосування IT збільшує ефективність і продуктивність в інших галузях", - сказав радник заступника Прем'єр-міністра республіки Татарстан Динар Насиров.. В найближчі п'ять-шість років планується створити в технопарку близько             20 000 робочих місць.

Pawlin technologies - одна з ко-мерційних компаній, що спеціалізується на створенні алгоритмів обробки даних, представила на об'єднаній експозиції концепцію робота, здатного доглядати за людиною.

Більшість представлених на об'єднаному російському стенді розробок створені в рамках федеральних цільових програм, замовником яких є Міносвіти і науки Росії.

Крім досить міцної команди вже згадуваних виробників програмного забезпечення, Росія була представлена ​​кількома компаніями, які зробили в своїх експозиціях ставку на вітчизняну систему супутникової навігації ГЛОНАСС. Тема ГЛОНАСС - традиційна для російської участі в практично будь-яких пов'язаних з технологіями форумах останніх років.

Розробник космічних апаратів ВАТ "Інформаційні супутникові системи" показав макети супутників російської навігаційного угруповання, пропагуючи ГЛОНАСС і заодно позиціонуючи себе як конкурентоспроможного творця орбітальних супутників різного призначення.

Окрема експозиція на CeBIT була і в уряду Москви, а основна мета участі у форумі - привернення уваги зарубіжних компаній до міських IT-проектів. Закладені в ідею московського представництва девізи "розумне місто", "безпечне місто", "доброзичливе місто" і тому подібне демонстрували напрямки, за якими міські чиновники хочуть розвивати ввірену їм столицю.
Представники IT-департаменту уряду Москви, присутні на виставці, визнавали, що Москві справді є до чого прагнути. Цільова програма "Інформаційне місто", розрахована на розвиток різних IT-проектів в місті на термін з 2012 до 2016 року, повинна буде наблизити Москву за рівнем розвитку інформаційних та телекомунікаційних технологій до провідних світових мегаполісів.
У зазначені терміни буде реалізовуватися кілька проектів, покликаних зробити життя в місті комфортніше і безпечніше. Одним з перших до кінця 2012 року передбачається реалізувати відеоспостереження за допомогою камер спостереження за всіма дворами і під'їздами міських будинків, а також людними місцями. За попередньою статистикою, представленою Deutsche Messe AG, на CeBIT в 2012 році прийшло приблизно стільки ж відвідувачів, що і в минулого року - понад 300 000 осіб, у тому числі, більше 50 000 осіб з 110 країн світу, не включаючи саму Німеччину. В нинішньому році у виставці взяли участь приблизно 4,2 тисячі компаній з 70 країн.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

XV Міжнародна науково-практична конферен…

10-05-2016 Олена - avatar Олена

Государственное предприятие «Центр научно-технической информации и содействия инновационному развитию Украины» (ГП «Укртехинформ») приглашает Вас принять участие в XV Международной научно-практической конференции «Актуальные вопросы и организационно-правовые основы международного сотрудничества в сфере...

Мексика планує розвивати партнерські від…

19-03-2012 Светлана - avatar Светлана

Надзвичайний і Повноважний Посол Мексики в Україні Беренісе Рендон Талавера зазначила, що уряд Мексики зацікавлений у розвитку відносин з Дніпропетровською областю в аерокосмічній сфері.

Україна вперше бере участь в міжнародном…

12-06-2015 Anna - avatar Anna

Україна вперше бере участь в міжнародному проекті, присвяченому визнанню іноземних кваліфікацій

15–16 червня представники Національного інформаційного центру академічної мобільності (ENIC Ukraine) проведуть в якості експертів зовнішню перевірку роботи ENIC-NARIC Республіки Словенія, який здійснює визнання іноземних кваліфікацій в Словенії. Захід виконується в рамках...