Відбулося засідання Експертної комісії з визначення наукових об’єктів, що становлять національне надбання

12 червня в Держінформнауки відбулося засідання Експертної комісії з визначення наукових об’єктів, що становлять національне надбання, на якому було розглянуто пропозиції від дванадцяти наукових установ та вищих навчальних закладів щодо надання їхнім науковим об’єктам статусу національного надбання. Рішенням Експертної комісії було рекомендовано віднести до таких, що становлять національне надбання, 6 наукових об’єктів.

Довідково: Остаточне рішення щодо включення цих об’єктів до Державного реєстру наукових об’єктів, що становлять національне надбання, приймає Кабінет Міністрів України.

Науковим об'єктом, що становить національне надбання, є унікальний об'єкт, що не піддається відтворенню, втрата або руйнування якого матиме серйозні негативні наслідки для розвитку науки та суспільства.

До таких об’єктів відносять: унікальні об'єкти музейних, архівних фондів, колекції, особливо цінні та рідкісні видання, інші пам'ятки історії та культури; інформаційні фонди; дослідні установки, обладнання, полігони; природні та біосферні заповідники, національні природні парки, заказники, пам’ятки природи, ботанічні сади, дендрологічні парки, інші природні території та об'єкти, штучно створені об'єкти природно-заповідного фонду, що потребують підтримки, не передбаченої Законом України «Про природно-заповідний фонд України», або їх окремі частини, зокрема ботанічні, зоологічні, мікробіологічні та інші колекції; інші унікальні наукові об'єкти.

Відповідними урядовими рішеннями до Державного реєстру наукових об’єктів, що становлять національне надбання, на цей час внесено 127 таких об'єктів.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Круглий стіл «План Маршалла: досвід та у…

29-09-2014 Anna - avatar Anna

Круглий стіл «План Маршалла: досвід та уроки для України»

 25 вересня 2014 року Державною установою «Інститут економіки та прогнозування НАН України» спільно з Національним інститутом стратегічних досліджень проведене широке обговорення ідеї нового «плану Маршалла» для України з метою вироблення...

XІV Международная научно-практическая ко…

01-07-2015 Anna - avatar Anna

XІV Международная научно-практическая конференция  «Актуальные вопросы и организационно-правовые основы международного сотрудничества в сфере высоких технологий»

ИНФОРМАЦИОННОЕ ПИСЬМО   Государственное предприятие «Центр научно-технической информации и содействия инновационному развитию Украины» (ГП «Укртехинформ») приглашает Вас принять участие  в XIV Международной научно-практической конференции «Актуальные вопросы и организационно-правовые основы международного сотрудничества в...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

12-01-2016 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 29.12.2015-12.01.2016 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...