Державним космічним агентством України проведено семінар з питань супутникової навігації

DKA16 березня 2016 року Державним космічним агентством України було проведено семінар на тему «Впровадження європейських глобальних навігаційних супутникових систем (EGNSS) в Україні». Семінар відбувся в рамках українсько-європейського проекту UKRAINE («Поширення в Україні технологій, знань та інновацій, які базуються на використанні системи EGNSS»), що реалізується ДКА за програмою Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт 2020».

Метою семінару було налагодження контактів з європейськими експертами та обговорення проблемних питань та потенційних можливостей щодо впровадження європейських супутникових навігаційних систем на території України.

Міжнародний захід відкрив директор департаменту космічних проектів Борис Атаманенко та представник Європейської комісії Пітер Де Смет. У своєму виступі пан Атаманенко підкреслив, що пріоритетним напрямом на сьогодні є співробітництво з Європейським Союзом та, зокрема, з Європейським космічним агентством. Разом з тим, одним з важливих інструментів забезпечення українсько-європейської співпраці є участь у проектах Рамкової програми ЄС «Горизонт 2020», зокрема у сфері супутникової навігації. Впровадження системи EGNOS стане ключовим фактором підвищення рівня безпеки та ефективності авіаційного, наземного (морського, річкового та дорожнього), а також сільськогосподарського секторів. Пан Де Смет також зауважив щодо важливості продовження співпраці України та Європейського Союзу у сфері впровадження EGNOS на територію України.

Першим заступником начальника Національного центру управління та випробувань космічних засобів Костянтином Волохом було зроблено презентацію „Правові та технічні питання розширення дії функціонального доповнення EGNOS на територію України”. Крім цього, було підкреслено значну роль проекту технічної допомоги ЄС Twinning у забезпеченні створення законодавчої бази у сфері супутникової навігації та вивченні практичних питань впровадження EGNOS в Україні.

З європейської сторони у семінарі прийняли участь представники Європейського агентства з питань глобальних навігаційних супутникових систем (GSA), члени консорціуму проекту UKRAINE та експерти з супутникової навігації у сфері морського, річкового, автомобільного транспорту, мультимодальних перевезень та сільського господарства.

З української сторони до семінару були запрошені представники міністерств, установ та організацій, які залучені до діяльності у сфері супутникової навігації (Міністерства інфраструктури України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Держгеокадастру, Державного агентства автомобільних доріг, Державного підприємства «Украерорух», Державного підприємства «Центр громадської безпеки 112» тощо).

Європейські експерти та українські спеціалісти обмінялися досвідом роботи у сфері супутникової навігаційної діяльності та обговорили перспективи впровадження EGNSS в Україні.

Загалом, було відмічено зацікавленість з обох сторін щодо подальшої співпраці з розширення EGNOS на території України та підкреслено важливість проекту UKRAINE у цьому процесі.

Учасників семінару було запрошено прийняти участь у наступному семінарі з подібної тематики, що відбудеться у Київському політехнічному інституті наприкінці червня ц.р.

Разом з тим, 16 та 17 березня представники GSА разом з представниками ДКА та НЦУВКЗ відвідали запропоновані місця розміщення станцій RIMS у Києві та Київській області (на території Державного підприємства «Київприлад», публічного акціонерного товариства «Елміз», аеропорту «Жуляни» та Головного центру спеціального контролю (смт. Городок)).

Прес-служба ДКА України

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Наукова стаття вченого-фізика СумДУ опуб…

02-07-2015 Anna - avatar Anna

Наукова стаття вченого-фізика СумДУ опублікована у найбільш рейтинговому фізичному журналі світу

Стаття старшого викладача кафедри загальної та теоретичної фізики Сумського державного університету Сергія Денисова увійшла до найбільш рейтингового фізичного журналу світу «Reviews of Modern Physics». За роки незалежності України це п’ята...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

27-10-2015 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 23.10.-27.10.2015 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

До уваги учасників конкурсу Ф64 та Ф65!

16-03-2015 Anna - avatar Anna

До уваги учасників конкурсу Ф64 та Ф65!

20 березня 2015 року о 10-00 відбудеться методичний семінар з подання заявок на конкурси Ф64 та Ф65. Порядок денний: 1. Концепція роботи з запитами (незалежні об’єкти + зв’язки) 2. Приклад заповнення запиту. Від...