Україна та Литва обговорили питання співробітництва у космічній сфері

ukr-litva

23-24 лютого 2016 року у Державному космічному агентстві України відбулося засідання українсько-литовської робочої групи з питань співробітництва у космічній сфері.

Під час зустрічі сторони презентували діяльність країн в галузі освоєння космічного простору та обговорили перспективи розвитку двостороннього співробітництва у космічній сфері.

Директор литовського Агентства з питань науки, інновацій і технологій Казімєрас Арлаускас відзначив, що запуску у 2014 році перших національних супутників "LituanicaSAT-1” и "LitSat-1” дав імпульс для розвитку і популяризації освоєння космічного простору у Литві, і сьогодні розвиток космічної діяльності є одним із державних пріоритетів країни. Того ж року Литва набула асоційованого членства у Європейському космічному агентстві. «Нам особливо приємно, що американська ракета-носій «Antares», яка вивела литовські сателіти на орбіту, розробляється за участі України», - зазначив представник литовської делегації.

Вітаючи учасників засідання, Голова ДКА Любомир Сабадош підкреслив, що Україна відкрита до нових спільних проектів в галузі мирного освоєння космосу, і висловив сподівання, що за результатами зустрічі сторони знайдуть ті проекти, які можуть бути цікаві для обох країн.

Під час переговорів сторони досягли домовленості щодо розширення існуючої двосторонньої україно-польської робочої групи з питань співробітництва в космічній діяльності до тристоронньої україно-польсько-литовської, а також проведення найближчим часом спільного засідання такої групи за участю представників зацікавлених організацій для формування пропозицій за спільними проектами.

Також, литовська делегація відвідала КП СПБ «Арсенал» та Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут».

Прес-служба ДКА

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Нові конкурси програми Горизонт 2020 (Ли…

23-07-2014 Anna - avatar Anna

Нові конкурси програми Горизонт 2020 (Липень 2014)

На початку липня 2014 року Європейська Комісія відкрила нові конкурси програми Горизонт 2020 за пріоритетами Соціальні виклики, Індустріальне лідерство, Розповсюдження досконалості і розширення участі. Кінцева дата подання проектних заявок –...

ХХХII міжнародна конференція і бліц-вис…

17-01-2012 Олена - avatar Олена

Український інформаційний центр "Наука. Техніка. Технологія" за сприяння Державного  космічного агентства України, АНТК "Антонов", Інституту електрозварювання ім.Є.Патона НАН України, ДП "КБ "Південне" ім.М.Янгеля", ЗМКБ "Прогрес", Російського космічного агентства, SAMPE "Russia-CIS",...