Міністерство всіляко підтримуватиме науковців в участі у програмі «Горизонт 2020», - Максим Стріха

Strixa 1

9 лютого 2016 року у Міністерстві освіти і науки України відбулась зустріч заступника Міністра освіти і науки України Максима Стріхи з представниками відділу фізики біологічних систем Інституту фізики Національної академії наук України виконуючим обов’язки керівника відділу Галиною Довбешко та провідним науковим співробітником Семеном Єсилевським, які є координаторами наукового проекту програми Європейського Союзу «Горизонт 2020».

Під час зустрічі було обговорено актуальні питання стосовно реалізації в Україні проектів Рамкової програми ЄС «Горизонт 2020». Окрім того, науковці Інституту фізики НАН України поділилися власним досвідом участі у проектах програми та провели презентацію проекту, над яким ведуть роботу зараз.

Як повідомив Семен Єсилевський, проект підтримано в рамках програми «Горизонт 2020» «Дії Марії Склодовської-Кюрі» а саме підпрограми з обміну кадрами у сфері досліджень та інновацій (Research and Innovation Staff Exchange (RISE)). Основними принципами підпрограми є обмін новаторськими знаннями через обмін кадрами та зміцнення партнерських зв’язків з організаціями країн-членів ЄС, асоційованих країн, а також за їх межами.

Відділ фізики біологічних систем Інституту фізики НАН України є координатором проекту, консорціум якого складають 7 партнерів з 6 країн: університет Франш-Конте, Французська республіка, Інститут фізики Латвійського Університету, Латвійська Республіка, Тартуський університет, Естонська Республіка, Центр матеріалознавства, Україна, а також партнери поза ЄС – Х’юстонський університет, Сполучені Штати Америки, та Федеральний університет Жуіс-де-Фора, Федеративна Республіка Бразилія.

Метою проекту є дослідження взаємодії клітинних мембран з різноманітними частинами. Заступник Міністра Максим Стріха зазначив, що таке дослідження є важливим для медицини, і методики, які застосовуються у цих дослідженнях, вже використовуються при лікуванні пухлин.

Наразі представники Інституту фізики НАН України планують подавати заявки на участь у інших проектах програми «Горизонт 2020», зокрема, проекті по дослідженню хвороби Альцгеймера, а також інфраструктурній програмі, яка зможе допомогти оновити матеріально-технічну базу відділення фізики біологічних систем.

Максим Стріха зазначив, що Міністерство готове і надалі надавати організаційну підтримку науковцям, які беруть участь у проектах програми «Горизонт 2020». «Наразі заплановано чергове спільне засідання президії НАН України та колегії МОН, і на ньому можна буде обговорити організаційні рішення щодо «Горизонту 2020» та приймати відповідні рішення по них», - зазначив заступник Міністра. Також Максим Стріха наголосив на необхідності розвитку в українській науці такого напрямку як біофізика, та інформуванні наукової спільноти про можливості, які дає «Горизонт 2020». «Необхідно доносити до нашої наукової спільноти розуміння того, що ми здатні перемагати, і навіть у ролі координаторів проектів програми «Горизонт 2020»», - сказав заступник Міністра.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Компания TDK добилась рекордной плотност…

05-10-2012 Олена - avatar Олена

 Опубликовано 5 октября, 2012 - 00:27 На выставке CEATEC JAPAN 2012 компания TDK Corp. объявила о своих достижениях в области увеличения плотности записи информации на магнитных пластинах жестких дисков. Применение магнитных...

КОМЕРЦІАЛІЗАЦІЯ НАУКОВО-ТЕХНОЛОГІЧНИХ РО…

21-02-2012 Олена - avatar Олена

Гусейнов Р.А., Пугач С.Г. Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» Комерціалізація технологій прийнята розвиненими країнами, як основний фундамент глобальної конкурентоспроможності, тому докладаються значні зусилля для підтримки і розвитку виробництва знань,...

РВК подводит предварительные итоги своей…

28-12-2012 Светлана - avatar Светлана

В своей инвестиционной деятельности РВК учитывала общие экономические условия, сложившиеся на российском и глобальном рынке в 2012 году. Особое внимание было уделено разработке новых инвестиционных инструментов, повышению качества отбираемых для...