У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбувся інформаційний день у рамках програми ЄС «Горизонт 2020»

 

pnu-informaczijnij-den-gorizont-2020

30 жовтня 2015 року Національний контактний пункт програми ЄС «Горизонт 2020» за напрямком «Нанотехнології, новітні матеріали, передові технології виробництва і обробки», що діє при ПНУ імені Василя Стефаника, провів Інформаційний день (семінар-дискусію), присвячений огляду цілей, пріоритетів та засобів нової робочої програми «Горизонт 2020» на 2016-2017 роки у галузі розвитку стратегічних технологій.

У роботі семінару взяли участь заступник начальника управління-начальник відділу міжнародного співробітництва Міністерства освіти і науки України Стелла Шаповал, проректор університету з наукової роботи Андрій Загороднюк, керівник громадської організації «Агенція Європейських інновацій» Іван Кульчицький, старший науковий співробітник Інституту фізики НАН України Петро Смертенко, представники мережі національних контактних пунктів програми «Горизонт 2020» в Україні, науковці-практики, що працюють в даній галузі, викладачі університету.

Стелла Шаповал зазначила, що у березні 2015 року Міністр освіти і науки України Сергій Квіт та Комісар з досліджень, науки та інновацій Європейського Союзу Карлос Моедас підписали Угоду між Україною і Європейським Союзом про участь України у Рамковій програмі ЄС з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020». «Ця програма відкриває широкі можливості для української науки. Це означає, що Україна зможе скористатися всіма перевагами програми на тій же основі, що і організації з країн Європейського Союзу. Україна може стати отримувачем грантів, які надає Європейська дослідницька рада, а українські науковці матимуть право подавати заявки для участі в програмах мобільності та отримувати стипендії . Участь у програмі створює всі можливості для наукової співпраці, а також для проведення спільних наукових досліджень та підвищення мобільності науковців», - повідомила начальник відділу міжнародного співробітництва МОН.

Під час семінару було обговорено перспективи та проблеми інтеграції української науки в загальноєвропейський дослідницько-виробничий простір. Учасники заходу виступили з доповідями, зокрема, щодо проблем та перспектив науки, науково-технічного співробітництва між Україною та Європейським Союзом, реалізації проектів у галузі нанотехнології, фінансових та юридичних аспектів підготовки та виконання проектів Програми ЄС «Горизонт 2020».

За інформацією ПНУ ім. Василя Стефаника

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Нижегородский инновационный бизнес-инкуб…

15-06-2012 Светлана - avatar Светлана

Министр поддержки и развития малого предпринимательства, потребительского рынка и услуг Нижегородской области Денис Лабуза посетил Технопарк Новосибирского Академгородка.

Українці створили чашку, що визначає які…

02-02-2016 Олена - avatar Олена

Українці створили чашку, що визначає якість води та дезінфікує її

Львівські винахідники презентували «розумну» чашку «Travel Cup», яка здатна аналізувати рідину, що в неї налита. Чашка визначає рівень солей у рідині, кислотність, нітрати, температуру кореляції цих елементів, – повідомляє depo.ua....

РАЗВИТИЕ РЕГИОНАЛЬНОЙ ИННОВАЦИОННОЙ СИСТ…

22-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

В Новосибирской области стартовал конкурс субсидий для инновационных компаний