VІІ Український з’їзд з електрохімії

 electrochemistry conference Kharkiv

21-25 вересня 2015 року в Харкові відбувся VIІ Український з’їзд з електрохімії в межах програми «Наука заради миру та безпеки».

Організаторами заходу виступили Наукова рада НАН України з проблеми «Електрохімія», Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» (НТУ «ХПІ»), Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Інститут загальної та неорганічної хімії (ІЗНХ) імені В.І. Вернадського НАН України.

У роботі з’їзду взяли участь понад 120 делегатів, серед яких – академіки та члени-кореспонденти НАН України, співробітники установ НАН України, викладачі вітчизняних вищих навчальних закладів, інженери й аспіранти з різних регіонів України.

Із вітальними словами до присутніх звернулися заступник голови Наукової ради НАН України з проблеми «Електрохімія», Заслужений діяч науки і техніки України, доктор хімічних наук, професор Ф.Й. Данилов і проректор НТУ «ХПІ», доктор технічних наук, доцент Р.П. Мигущенко.

Обговорення актуальних питань за різними напрямами сучасної електрохімії відбувалося в межах п’яти секцій.

За програмою з’їзду було виголошено близько півтораста доповідей з актуальних проблем (як фундаментальних, так і прикладних) таких напрямів досліджень, як кінетика електродних процесів, електрокаталіз, хімічні джерела електричної енергії, електрохімічні методи аналізу, електрохімія органічних сполук, новітні електродні матеріали, наноелектрохімія, гальванічні процеси функціональних покриттів, теорія та практика іонних провідників, високотемпературна електрохімія, електрохімічна корозія і протикорозійний захист металів тощо.

Підсумки заходу було підбито під час засідання окремого круглого столу.

За результатами проведеного з’їзду видано збірник матеріалів доповідей учасників, який можна переглянути за посиланням: http://web.kpi.kharkov.ua/ues2015/uk/pro-konferentsiyu/

За інформацією ІЗНХ імені В.І. Вернадського НАН України

Матеріали опублікували: Прес-служба НАН України

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Открытие Технологического центра Plug an…

11-06-2012 Светлана - avatar Светлана

25 июня в Москве состоится открытие технологического центра Plug and Play Moscow и Битва Стартапов, победитель которой пройдет трехмесячную стажировку в Кремниевой Долине.

Український фонд ТА VENTURE інвестував в…

22-06-2015 Anna - avatar Anna

Український фонд ТА VENTURE інвестував в медичний стартап SENSE.LY

   Український фонд ТА Venture інвестував в Sense.ly, яка представляє собою платформу для спілкування пацієнтів і лікарів та відстеження хронічних хвороб за допомогою «віртуальної медсестри». Обсяг раунду склав $ 2,2...

Після тримісячних «зимових канікул» Вели…

26-01-2012 Олена - avatar Олена

Прискорювач був зупинений на ремонт. Робити його необхідно раз на рік, тому що частинки високих енергій випалюють деякі елементи детекторів, і вони, як старі запчастини, вимагають планової заміни. Як наголошується, Великий...