Підписано Угоду про спільну науково-технічну діяльність між Державним науково-технічним центром з ядерної та радіаційної безпеки, Інститутом проблем безпеки атомних електростанцій НАН України та корпорацією Циндао Ксеінчу Меканікал Еквіпмент

 Ugoda I-t problem bezpeky AES (1)

З 24 по 30 вересня 2015 року Україну відвідала делегація китайської енергетичної корпорації Циндао Ксеінчу Меканікал Еквіпмент.

В ході візиту іноземні гості ознайомились з основними напрямами діяльності та результатами наукових досліджень Інституту проблем безпеки атомних електростанцій (АЕС) НАН України.

Ключовим моментом перебування китайської делегації в нашій державі стало підписання 25 вересня тристоронньої Угоди про спільну науково-технічну діяльність між Державним науково-технічним центром з ядерної та радіаційної безпеки (ДНТЦ ЯРБ), Інститутом проблем безпеки АЕС НАН України та корпорацією Циндао Ксеінчу Меканікал Еквіпмент.

У церемонії підписання Угоди взяли участь академік-секретар Відділення фізико-технічних проблем енергетики (ВФТПЕ) НАН України академік НАН України О.В. Кириленко, заступник директора Інституту проблем безпеки АЕС НАН України член-кореспондент НАН України А.В. Носовський, учений секретар ВФТПЕ НАН України В.М. Зварич.

Основні напрями спільної діяльності, передбачені Угодою, стосуються питань зняття з експлуатації енергоблоків атомних електростанцій та дослідницьких ядерних реакторів; поводження з відпрацьованим ядерним паливом та радіоактивними відходами; проведення спільних наукових досліджень щодо нових технологічних рішень з безпеки виробництв, пов’язаних з використанням ядерної енергії, об’єктів по поводженню з відпрацьованим ядерним паливом та радіоактивними відходами, застосування радіаційних технологій в промисловості та науці.

Також учасниками переговорів досягнуто попередніх домовленостей щодо створення на базі корпорації Циндао Ксіенчу із залученням фахівців ДНТЦ ЯРБ та Інституту проблем безпеки АЕС спільного науково-технологічного інституту з питань зняття з експлуатації енергоблоків АЕС та поводження з відпрацьованим ядерним паливом та радіоактивними відходами.

За інформацією ВФТПЕ НАН України

Матеріали опублікували: Прес-служба НАН України

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Інвестиції в українські енергоефективні …

06-11-2013 Anna - avatar Anna

     Більше 2 млрд. грн. готові інвестувати іноземні банки в українські енергоефективні проекти -- про це повідомили представники ряду іноземних фінустанов на презентацій панелі «Інноваційні технології, енергоефективні проекти та інвестиційні...

В ДКАУ відбулася прес-конференція щодо п…

28-09-2012 Светлана - avatar Светлана

17 серпня 2012 року, в Державному космічному агентстві України відбулася прес-конференція на тему «Національна космічна система «Січ-2». Рік роботи».

Ю.С. Алексєєв привітав НАСА з успішним п…

16-08-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Ю.С. Алексєєв привітав Адміністратора НАСА пана Чарльза Болдіна із нагоди успішного запуску та приземлення космічного зонду «MSL» на Марсі.