Наукові та технологічні парки України створили асоціацію

25 червня 2015 року наукові та технологічні парки України об’єдналися у асоціацію.

Підсумком наради керівників наукових і технологічних парків «Активізація діяльності та перспективи розвитку наукових і технологічних парків України», яка проходила в НТУУ «Київський політехнічний інститут», стало створення Національної асоціації наукових, технологічних парків та інших інноваційних організацій України.

Ініціатором створення Асоціації виступив Міжнародний фонд сприяння інвестиціям - одна із громадських організацій в Україні, яка активно брала участь у створенні Національного депозитарію України.

Ініціативу підтримали Міністерство освіти і науки України та Національна Академія Наук України. Готовність надавати підтримку діяльності Асоціації висловила відома фінансова група «Інвестиційний Капітал Україна».

У ході наради заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха підкреслив важливість і своєчасність самоорганізації інноваційних інститутів, спрямовану на активізацію інноваційного розвитку України.

Практичним досвідом з організації роботи наукового парку та його успішною співпрацею з державними, науковими та бізнес колами поділився ректор НТУУ «КПІ», Президент наукового парку «Київська Політехніка» Михайло Згуровський.

Важливість державної підтримки розвитку технологічних парків, а також необхідність використання вже наявного, як позитивного, так і негативного досвіду, при впровадженні досягнень науки і техніки у виробництво зазначив Олександр Мазур, виконавчий директор технологічного парку «Інститут електрозварювання імені Є.О.Патона».

Директор департаменту інноваційної діяльності та трансферу технологій МОН України Віктор Шовкалюк виступив з аналітичною доповіддю про результати діяльності наукових і технологічних парків в Україні, а також окреслив актуальні проблеми їхньої діяльності.

Голова Міжнародного фонду сприяння інвестиціям Віктор Івченко представив розроблену Фондом модель інституційного забезпечення інноваційного розвитку України у формі Організації «Інновації для України».

Учасники одноголосно прийняли рішення про створення Національної асоціації наукових, технологічних парків та інших інноваційних організацій України, діяльність якої сприятиме підвищенню ролі наукових та технологічних парків в інноваційному розвитку України. Главою Асоціації був обраний Івченко Віктор Анатолійович.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

20-09-2013 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 18-20.09.2013 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Нанотехнології та наноматеріали: найбіль…

26-01-2015 Anna - avatar Anna

Нанотехнології та наноматеріали: найбільш значущі розробки українських науковців у 2010-2014 рр.

Наприкінці 2014 р. завершилася п’ятирічна Державна цільова науково-технічна програма «Нанотехнології та наноматеріали». Під час роботи з виконання завдань програми науковці НАН України у своїх дослідженнях довели, що нанотехнології та наноматеріали...

Дайджест новин у сфері науки та інноваці…

18-04-2013 Олена - avatar Олена

Дайджест новин у сфері науки та інновацій за 12-17.04.2013 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...