Україна і Китай готуються до проведення третього засідання міжурядової Комісії зі співробітництва

Україна і Китай готуються до проведення третього засідання міжурядової Комісії зі співробітництва. Це питання обговорювалося під час зустрічі Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка з Надзвичайним і Повноважним Послом КНР в Україні Чжан Сіюнєм.

Геннадій Зубко зазначив, що направив листа Віце-прем'єру Державної Ради КНР Ма Каю з пропозицією китайській стороні провести третє засідання Комісії із співробітництва між урядами України та Китаю у вересні 2015 року в Києві.

Сторони погодилися провести засідання підкомісій з питань двосторонньої співпраці в усіх основних сферах торгово-економічного співробітництва, зокрема сільського господарства та енергетики, до проведення третього засідання Комісії із співробітництва між урядами України та Китаю у вересні 2015 року в Києві.

Сторони обговорили пропозицію КНР щодо активної участі України в спільній реалізації побудови Економічного поясу Великого шовкового шляху, відповідний протокол про що підписаний Міністерством економічного розвитку і торгівлі України і переданий Міністерству комерції КНР. «Цей документ дозволить визначити формат участі України в реалізації різних проектів і активізувати торговельно-економічне та інвестиційне партнерство між Україною і Китаєм», - переконаний Віце-прем'єр-міністр України.

Геннадій Зубко наголосив, що Україна зацікавлена в активізації та розширенні співробітництва у сфері сільського господарства та у торгово-економічному співробітництві. «Ці питання ми можемо обговорити в рамках роботи підкомісій, щоб вийти з конкретними пропозиціями та проектами щодо співпраці в рамках третього засідання міжурядової Комісії», - зазначив він. Крім того, на засіданнях підкомісій планується обговорити питання співробітництва двох країн в енергетичній, інфраструктурній галузях та питання розвитку високих технологій.

У свою чергу Чжан Сіюнь підкреслив, що Уряд Китаю залишається прихильником дружби і активного співробітництва з Україною. «Ми готові разом з Урядом України дати сигнал бізнесу Китаю та України працювати і реалізовувати нові проекти», - сказав Посол.

Чжан Сіюнь зазначив, що в рамках проекту Економічного поясу Великого шовкового шляху прогнозується, що інвестиції Китаю складуть близько 50 млрд. доларів. Загалом у найближчі п'ять років Китай запланував інвестиції у сумі близько 500 млрд. доларів в економіки інших країн світу.

За його словами, зараз «китайська економіка переходить від кількісного до якісного розвитку». «Ми плануємо робити інвестиції у нові технології і у цьому напрямку є великі перспективи співпраці з Україною», - сказав Чжан Сіюнь.

За словами Посла, Китай готовий до активної співпраці і реалізації проектів в агропромисловому комплексі України: «Ми готові брати активну участь у реалізації національної програми з розвитку АПК і готові інвестувати в модернізацію логістики експорту зернових, що дозволить українському зерну значно наростити свій експортний потенціал».

Сторони погодилися, що 2015 рік має стати роком серйозної роботи у розвитку політичного діалогу та активізації торгово-економічного та інвестиційного співробітництва.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

ЄБРР дав на біотеплоелектростанцію в Укр…

14-10-2013 Anna - avatar Anna

EIG Engineering отримала кредит на суму 15,5 мільйони євро від ЄБРР на найпотужнішу біоенергетичну теплоелектростанцію в Україні. Про це повідомили у середу на спільному прес-брифінгу представники ЄБРР і EIG Engineering, передає...

Бібліотека СНУ ім. В. Даля інформаційно …

07-02-2015 Anna - avatar Anna

Бібліотека СНУ ім. В. Даля інформаційно підтримує забезпечення навчального процесу on-line

Наукова бібліотека Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (м. Сєвєродонецьк, Луганської області), незважаючи на складну суспільно-політичну ситуацію на Сході України, продовжує забезпечувати інформаційну підтримку освітнього та наукового процесів за допомогою...

В столице Эстонии создан новый венчурный…

20-06-2012 Светлана - avatar Светлана

Index Ventures, один из крупнейших британских венчурных фондов, сегодня завершил очередной раунд вложения средств в стартапы. Ранее Index Ventures достаточно активно инвестировала средства в разнообразные известные стартапы, работающие на территории...