Норвежці започаткували бізнес-інкубатор для вінницької ІТ-молоді

ukr-norvВінницька міська рада та Міжнародний благодійним фонд "Сід Форум Україна" за підтримки МЗС Королівства Норвегія підписали угоду про створення Центру підтримки інновацій та підприємництва "iHUB - Вінниця". Бізнес-інкубатор для представників IT-сфери допомагатиме вінницьким стартаперам розвивати свої проекти.

На підписанні угоди побував кореспондент Укрінформу.

«Це нова, інноваційна справа у Вінниці, де ми зможемо залучити активних молодих людей, дизайнерів, ІТ-шників, щоб вони реалізовували свої якійсь ідеї і просувати їх в майбутньому", повідомив в.о. міського голови Сергій Моргунов.

Бізнес-інкубатор на 45 робочих міць, створення якого фінансують норвежці, допомагатиме майбутнім підприємцям започаткувати та просувати власну справу в ІТ-галузі, шукати партнерів за кордоном та у перспективі забезпечити роботою сотні людей. Розрахований проект на 10 років.

"Цей проект є дуже ефективним і допоможе працевлаштувати молодих розумних людей. Він дозволить "мізкам" залишитися у місті", наголосив перший секретар Посольства Королівства Норвегії в Україні Бйорнар К.Гудместад-Теіген.

За його словами, Вінницю було обрано для реалізації проекту з урахуванням вигідного географічного розташування, наявності людського та інтелектуального потенціалу, інноваційного мислення міського менеджменту та успіху міської влади у впровадженні електронного урядування.

Вінницьким внеском в реалізацію проекту стало надання норвезькій стороні приміщення під iHUB. Центр підтримки інновацій та підприємництва (після капітального ремонту та реконструкції приміщення коштом іноземних партнерів) розташується в історичній будівлі у центрі міста.

Окрім Вінниці, "айтішні" бізнес-інкубатори для представників IT-сфери у рамках проекту будуть створені у Львові, Івано-Франківську та Одесі.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

VI Міжнародний Медичний Форум. ПідсумкиV…

17-06-2015 Anna - avatar Anna

VI Міжнародний Медичний Форум. ПідсумкиVI Міжнародний Медичний Форум. Підсумки

З 15 по 17 квітня 2015 року у ВЦ «КиївЕкспоПлаза» проходив VI Міжнародний Медичний Форум «Інновації в медицині – здоров’я нації» – головна подія галузі охорони здоров’я України, суспільно-важлива платформа...

Володимир Семиноженко: Держінформнауки с…

26-10-2013 Anna - avatar Anna

Володимир Семиноженко: Держінформнауки створює для ІТ-компаній майданчик для популяризації своїх досягнень

   29 жовтня у Києві відбудеться Міжнародний науковий конгрес "Інформаційне суспільство в Україні", який організовано Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України.     У рамках заходу працюватиме виставка експозицій...

IV Міжнародна науково-технічна конференц…

23-04-2015 Anna - avatar Anna

21-24 квітня 2015 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу проходить IV Міжнародна науково-технічна конференція «Нафтогазова енергетика 2015». У конференції беруть участь понад 100 представників навчальних і наукових закладів,...