Там, де немає науки - немає вищої освіти, - Сергій Квіт

kvit9 квітня 2015 року Міністр освіти і науки України Сергій Квіт здійснив робочу поїздку до Маріуполя, де відвідав Маріупольський державний університет.

Після екскурсії університетом, яку провів ректор Маріупольського державного університету професор Костянтин Балабанов, Міністр зустрівся з колективом університету та студентським активом.

Спілкуючись з викладачами та студентами, Сергій Квіт приділив особливу увагу основним нововведенням, які передбачає Закон України «Про вищу освіту». Міністр зазначив, що провідна ідея закону – автономія університетів: академічна, організаційна, фінансова.

«Відповідальність за якість та прийняття найважливіших рішень перекладається на університет. Міністерство не повинно втручатися в операційні процеси, а від імені держави має запитувати університет про якість випускників і якість наукових досліджень», - підкреслив Сергій Квіт.

Як зазначив Міністр освіти і науки, університет відрізняється від інших закладів освіти тим, що має безпосереднє відношення до науки. «Там, де немає науки – немає вищої освіти», - наголосив Сергій Квіт.

Під час зустрічі Міністр підкреслив важливість прийняття нового Закону «Про наукову і науково-технічну діяльність» та зазначив, що процес інтеграції науки та освіти – одне з головних завдань реформування вищої освіти. «У співвідношенні до діяльності сучасного університету наука повинна займати понад 50%, а у нас – це всього кілька відсотків», - зауважив Сергій Квіт.

Відповідаючи на запитання щодо зменшення аудиторного навантаження, Міністр пояснив, що це не означає, ніби викладачі одержуватимуть менші гроші, а навпаки, це дасть можливість більше часу приділяти підготовці до наукових конференцій чи написанню наукових статей.

Впродовж спілкування з Міністром, викладачів та студентів хвилювали питання співвідношення діючих напрямів підготовки фахівців з новим переліком спеціальностей, опублікованим на сайті МОН України, можливість залучення бізнес-структур до фінансування цільової підготовки фахівців у вищих навчальних закладах, допомога у працевлаштуванні випускників тощо.

Під час поїздки до Маріуполя Сергій Квіт також відвідав Приазовський державний технічний університет та Азовський морський інститут Одеської національної морської академії, де ознайомився з матеріально-технічною базою, зустрівся зі студентами та викладачами.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Новым наноустройствам нужно не электриче…

07-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Опубликовано 7 ноября, 2012 - 11:46 Физики и техники из Стэнфорда продемонстрировали устройство, оказывающее на фотоны примерно такое же действие, как магнит на электроны.

Готов рейтинг инновационных компаний от …

02-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

2.11.12 08:06 В рамках Московского международного форума инновационного развития «Открытые инновации» прошла церемония награждения лидеров рейтинга «ТехУспех» - ими стали 10 компаний.

Ірина Макієва: «Тольятті дуже пощастило,…

05-03-2012 Светлана - avatar Светлана

Глава робочої групи по модернізації мономіст при урядовій комісії з економічного розвитку та інтеграції, заступник голови Зовнішеконом-банку - Ірина Макієва відповідає на запитання.