MBC та "Майкрософт" підписали Меморандум про співпрацю в галузі кібербезпеки

mslogo1 квітня Міністерство внутрішніх справ України та корпорація «Microsoft» підписали Меморандум про взаєморозуміння, який закріплює взаємну зацікавленість у співпраці в галузі захисту даних, інформаційної та кібербезпеки.

Заступник Міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Тигран Авакян зазначив, що співпраця зі світовим лідером дозволить Міністерству ефективно протистояти сучасним викликам та загрозам у кіберпросторі.

«Співпраця зі світовим лідером дозволить Міністерству налагодити ефективну систему захисту від кіберзагроз та оперативного реагування на атаки», – підкреслив заступник глави МВС.

За словами віце-президента корпорації Microsoft у країнах Центральної та Східної Європи Дона Грентема (Don Grantham), для «Microsoft» питання захисту даних є надзвичайно важливим. Корпорація вже понад 20 років співпрацює з європейськими урядами, державними установами та бізнесом і ділиться власним досвідом. Це допомагає відповідати на локальні виклики та сприяти економічному розвитку.

«Водночас ми постійно розвиваємо наші технології, щоб уряди могли будувати свої рішення в умовах довіри. Переконаний, що співпраця із Міністерством внутрішніх справ – важливий крок на шляху до створення ефективного захисту державної інформації», – зазначив Дон Грентем.

Сторони зазначають, що підписаний сьогодні Меморандум стане фундаментом для підписання подальших угод, в рамках яких МВС та фахівці Microsoft спільно працюватимуть над посиленням кібербезпеки відомства. Зокрема, компанія готова надавати інформаційну підтримку і консультації фахівцям МВС щодо своїх продуктів та сервісів Microsoft. Крім того, представники «Майкрософт» готові надавати допомогу правоохоронцям у процесі ідентифікації та боротьби із загрозами інформаційній безпеці.

Сторони також обговорили перспективи розширеної співпраці в рамках програми операційної та технічної підтримки найвищого класу Microsoft Premier Support, а також підписання Міністерством Угоди про співробітництво з питань безпеки.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

На Хмельницькій АЕС реалізують проект ав…

09-08-2013 ojybiva - avatar ojybiva

 З 6 по 8 серпня 2013 року у ВП ХАЕС відбулася нарада робочої групи спеціалістів ТОВ «Вестрон» та Хмельницької АЕС за проектом EuropeAid/131899/C/SER/UA: «Розробка та впровадження автоматизованої інформаційної системи підтримки...

Завод ім. Є.О.Патона виготовив для ВАТ «…

10-12-2013 Anna - avatar Anna

Дослідний завод зварювального устаткування Інституту електрозварювання ім.Є.О.Патона здав в експлуатацію комплекс обладнання для автоматичного дугового зварювання під флюсом (кільцевих швів в глибоке розкриття) роторів потужних турбін. Замовником є ВАТ «Турбоатом»...

Дайджест новин у сфері науки та інноваці…

18-04-2012 Олена - avatar Олена

Дайджест новин у сфері науки та інновацій за 16-18.04.2012 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...