Україна стане асоційованим учасником Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020»

horizontНабуття Україною статусу асоційованого члена у Рамковій програмі Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020» є одним із завдань Програми діяльності Уряду та Коаліційної угоди.

20 березня 2015 року відбудеться урочисте підписання Угоди між Україною і Європейським Союзом про участь України у Рамковій програмі ЄС з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020».

Угода між Україною і Європейським Союзом про участь України у Рамковій програмі ЄС забезпечить нормативне підґрунтя для співпраці у науково-технологічній сфері та створить передумови для розширення міжнародного науково-технічного співробітництва, приєднання до Європейського дослідницького простору та інтеграції України до Європейського наукового товариства. Угода також сприятиме залученню українських науковців, університетів, науково-дослідних організацій і установ до спільних європейських наукових досліджень, створить основу для структурних реформ у науково-інноваційній сфері України.

«Горизонт 2020» - це грантова програма ЄС, що фінансує наукові дослідження, загальний обсяг фондів якої становить 80 млрд. євро. «Українські науковці з університетів і науково-дослідних інституцій матимуть доступ до великих ресурсів, їх заявки конкуруватимуть з усіма грантовими заявками європейських країн», - повідомив Міністр освіти і науки Сергій Квіт під час засідання Уряду 11 березня 2015 року.

Міністр також зазначив, що МОН детально роз’яснюватиме вищим навчальним закладам та науковим інституціям технологію участі в програмі, для того щоб використати кожну можливість для запровадження інновацій, наукових та прикладних досліджень.

Як повідомив Сергій Квіт, асоційована участь України в програмі «Горизонт 2020» передбачає фінансовий внесок, сплата якого забезпечить участь українських науковців в заходах програми, фінансування їх науково-дослідних проектів, передачі обладнання тощо.

«Загальна сума визначеного внеску України для участі в програмі становить 35,5 млн. євро, але, враховуючи складну фінансову ситуацію в Україні, ЄС запропонував 95-відсоткову знижку», - повідомив Міністр. Окрім того, сплата Україною першого внеску за 2015 рік перенесена на період з 2016 до 2020 роки, а ця сума розподілена на наступні роки участі України в програмі «Горизонт 2020».

Програма Європейського Союзу «Горизонт 2020» розпочалася 2014 року та розрахована на 7 років (2014-2020 роки). Програма орієнтована на підтримку дослідницької та інноваційної діяльності в усіх сферах суспільного життя – від фундаментальних наук до впровадження інновацій в реальний сектор економіки.

«Горизонт 2020» об’єднує всі існуючі програми ЄС з фінансування досліджень та інновацій, включаючи «Рамкову програму з досліджень», «Рамкову програму з конкурентоспроможності та інновацій» і діяльність Європейського інституту інновацій та технологій.

Участь України в проектах Рамкової програми з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020» дозволить українським вченим проводити фундаментальні дослідження в найбільших науково-дослідних центрах, виконувати широкий спектр новаторських і прикладних робіт, надасть можливість залучати високотехнологічні галузі промисловості України до реалізації проектів і отримувати додаткові замовлення на створення високотехнологічної продукції.

15 грудня 2014 року в Брюсселі Україна та Європейський Союз підтвердили свою готовність підписати Угоду про участь України у Рамковій програмі з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020».

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

У Голландії представили електричний авто…

02-11-2015 Олена - avatar Олена

У Голландії представили електричний автобус, що розвиває швидкість до 250 км/год

Ультрасучасний дизайн новинки зовсім не схожий на дизайн звичайного автобуса – скоріше на лімузин. Однак транспортний засіб зареєстровано в Голландії саме як автобус. Дуже комфортний «суперавтобус» під назвою Wubbo Ockels...

Севастополь перейде на сонячну енергію

26-01-2012 Олена - avatar Олена

У Севастополі стартував проект «Енергія Сонця - вибір Севастополя».  Про це  повідомив перший заступник голови міської держадміністрації Сергій САВЕНКОВ.

Відбулося 10-те засідання українсько-нім…

12-06-2014 Anna - avatar Anna

Відбулося 10-те засідання українсько-німецької Робочої групи з науково-технічного співробітництва

11 червня 2014 року Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України було проведено 10-те засідання українсько-німецької Робочої групи з науково-технічного співробітництва. Українську делегацію очолював Перший заступник Голови – Борис...