ЗНУ розширює кордони співпраці з Державним підприємством «Конструкторське бюро “Південне”»

ZNU PIVDENNEЗапорізький національний університет вже кілька років поспіль плідно співпрацює з підприємством «Конструкторське бюро “Південне”». Цього року співпраця науковців ЗНУ та інженерів бюро вийшла на новий рівень. Університет та підприємство уклали угоду, за якою науковці-математики розроблятимуть програмно-методологічне забезпечення для конструкторського бюро, а обсяг фінансування першого етапу робіт складатиме 150 тисяч гривень. У перспективі – залучення до співпраці, крім фахівців з математичного факультету, науковців із факультетів іноземної філології, біологічного та фізичного.

Відповідно до «Договору про науково-технічне співробітництво» між Запорізьким національним університетом та Державним підприємством «Конструкторське бюро “Південне”» (м. Дніпропетровськ) від 20 червня 2013 року колективом учених математичного факультету ЗНУ на безоплатній основі був виконаний комплекс досліджень із розв’язання актуальних задач міцності силових відсіків ракети-носія, результати яких отримали позитивний відгук керівництва підприємства.

Висока оцінка роботи вчених математичного факультету ЗНУ стала основою для підписання господарського договору з КБ «Південне» на розробку програмно-методологічного забезпечення для визначення руйнівних навантажень складних конструкцій аерокосмічної техніки з обсягом фінансування першого етапу в сумі 150 тисяч гривень із правом подальшої пролонгації цього договору згідно з результатами досліджень.

Керівниками в цьому напрямі досліджень від Запорізького національного університету виступають: завідувач кафедри прикладної математики і механіки, заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор Віктор Грищак та декан математичного факультету, доктор технічних наук, професор Сергій Гоменюк.

До речі, за результатами січневого візиту делегації Вченої ради Запорізького національного університету на підприємство КБ «Південне» його генеральний конструктор Олександр Дегтярьов доручив підрозділам бюро розширити напрямки науково-технічного співробітництва із ЗНУ, зокрема з факультетами іноземної філології, фізичного та біологічного.

Разом із розробкою методик і математичного забезпечення для визначення руйнуючих навантажень в експлуатаційних умовах співпраця між ЗНУ та КБ «Південне» буде здійснюватись у напрямках спеціального матеріалознавства, цільової підготовки англомовних перекладачів високого рівня, біотехнології та захисту конструкцій від мікробіологічного пошкодження.

Варто зазначити, що минулого року в рамках святкування 60-річчя КБ «Південне» та за плідну співпрацю з конструкторським бюро генеральний конструктор Олександр Дегтярьов нагородив ректора ЗНУ ювілейною медаллю «60 років КБ «Південне».

За інформацією прес-центру ЗНУ

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

В масках от гриппа будут применять наном…

16-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

В масках от гриппа будут применять наноматериал Опубликовано 16 ноября, 2012 - 11:56 Мембраны, задерживающие даже микробов, давно применяются для обеззараживания воды. 

МОН пропонує на громадське обговорення п…

30-01-2015 Anna - avatar Anna

МОН пропонує на громадське обговорення проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності технологічних парків»

Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності технологічних парків» розроблено на виконання Плану заходів щодо реалізації Концепції реформування державної політики в інноваційній сфері на період...

Урочисте засідання з нагоди 120-річчя ві…

01-07-2015 Anna - avatar Anna

Урочисте засідання з нагоди 120-річчя від дня народження відомого вченого-хіміка О.І.Бродського

19 червня 2015 р. в Інституті фізичної хімії ім. Л.В. Писаржевського НАН України відбулося урочисте засідання Вченої Ради інституту, присвячене 120-річчю від дня народження Олександра Ілліча Бродського – всесвітньо відомого...