Проект ЧДУ ім. П. Могили визнано в Європі

На початку жовтня у польському місті Любліні проходив IV Конгрес Ініціатив Східної Європи. У ньому взяли участь депутати Європарламенту, десятки представників європейських посольств, міжнародних організацій та органів влади ряду регіонів міст з Республіки Польща, західної та східної Європи, а також вчені, що мають досвід викладацької та дослідницької роботи з питань євроінтеграційної діяльності.

Керували роботою Конгресу президент міста Кшиштоф Жук, маршалек Люблінського воєводства Славомір Сосновський, голова Програмової ради та керівник правління Фонду менеджерських ініціатив Павел Прокоп, директор управління проектів Адміністрації міста Кшиштоф Лонтка, а також Президент Фонду Міжнародної Солідарності Кшиштоф Становскі.

Україну представляли відповідальні працівники Міністерства закордонних справ, а також делегації з Харкова, Одеси, Львова, Тернополя, Івано-Франківська, Чернівців, Житомира, Луцька, Рівного, Вінниці, Запоріжжя, Полтави, Сум та інших міст.

Миколаївську делегацію очолив ректор Чорноморського державного університету імені Петра Могили, доктор технічних наук, професор Леонід Клименко. До речі, під час Конгресу постійно зверталася увага на те, як місто Миколаїв розвиває партнерські відносини з різними організаціями та установами Республіки Польща.

Дуже приємними були хвилини, коли серед майже 100 європейських проектів переможцем був визнаний проект під назвою «Українсько-польське співробітництво у вирішенні ґендерної політики». Отримуючи диплом переможця, Леонід Павлович із задоволенням згадував авторів проекту - доктора історичних наук, професора Михайла Багмета та кандидатів політичних наук, доцентів Віру Ярошенко та Володимира Шатуна.

Під час дискусій, яскраву презентацію про співпрацю ЧДУ імені Петра Могили з різними університетами Європи в рамках програми «Горизонт» провели кандидат наук з державного управління, старший викладач Світлана Матяж і кандидат технічних наук, доцент Наталія Воскобойникова.

Під час урочистого підписання Угоди про Стратегію територіального співробітництва міста Любліна з різними містами України було висловлено побажання про те, що назріла необхідність на наступному V Конгресі Ініціатив Східної Європи підписати Угоду про побратимство між містами Люблін та Миколаїв. Учасники конгресу готові нарощувати на взаємовигідних умовах нові партнерські зв'язки.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Всеармійський конкурс «Кращий винахід – …

26-10-2015 Олена - avatar Олена

Всеармійський конкурс «Кращий винахід – 2015» завершено!

22 жовтня 2015 року в київському Будинку офіцерів Центральний науково-дослідний інститут озброєння та військової техніки Збройних Сил України (ЗС) урочисто нагородив переможців традиційного Всеармійського конкурсу «Кращий винахід року». 

В Пензе открыт инкубатор в сфере дизайна…

07-06-2012 Светлана - avatar Светлана

Торжественное открытие бизнес–инкубатора смешанного типа «ТАТЛИН» состоялось в городе Пензе в пятницу, 1 июня 2012 г, сообщается на сайте областного Правительства.

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

14-03-2014 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 12.03.-14.03.2014 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...