Міністр освіти і науки України зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Тоічі Саката

26 вересня 2014 року відбулася зустріч Міністра освіти і науки України Сергія Квіта з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Тоічі Саката.

Сторони високо оцінили співробітництво України та Японії в освітній галузі та поділилися думками щодо поточної ситуації в країні.

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт зазначив, що необхідно розвивати науково-дослідні центри, спонукати студентів вивчати японську мову.

Під час зустрічі Сергій Квіт та Тоічі Саката домовилися продовжувати розвивати напрямок науково-промислового співробітництва та трансферу технологій.

Як зазначив Посол Тоічі Саката, Японія з перших днів анексії Криму підтримувала Україну та зараз намагається співпрацювати з міжнародними організаціями щодо надання фінансової та технічної допомоги Україні.

Тоічі Саката підкреслив, що Україна та Японія досить тісно співпрацюють в галузі освіти і науки. Так, за словами Тоічі Саката, у минулому році в Одеському національному політехнічному університеті проводилася Міжнародна українсько-японської конференції з питань науково-промислового співробітництва, при Одеському національному університеті ім. І. І. Мечнікова працює Японський центр, налагоджені плідні зв’язки співпраці ректорів вищих навчальних закладів Японії та України. Зокрема, японські фахівці відвідали Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут». В Україні також зростає кількість студентів, які вивчають японську мову.

Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні також сподівається, що у січні-лютому наступного року відбудеться конференція «Наука і технологія в суспільстві», яку підтримає МОН.

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт запевнив японську сторону в зацікавленості України у подальшому розвитку партнерських стосунків між країнами в галузі освіти.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

II-ая Международная конференция «Модели …

22-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

15–16 мая в Московском физико-техническом институте (МФТИ) с успехом прошла II-ая Международная конференция «Модели инновационного развития фармацевтической и медицинской промышленности на базе университетов, как интеграторов науки и индустрии», в ходе...

Здобутки українських фізиків-теоретиків …

13-03-2015 Anna - avatar Anna

Здобутки українських фізиків-теоретиків – запорука світового технологічного прогресу

Науковці Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України розповіли про основні напрями своєї діяльності, останні розробки та внесок вітчизняної науки у винаходи глобального значення. Інститут теоретичної фізики (ІТФ) ім. М.М....

Иркутская область: молодые инноваторы по…

14-09-2012 Светлана - avatar Светлана

Впервые в Иркутской области пройдет финал программы «Участник молодежного научно-инновационного конкурса» («УМНИК»). Лучшие проекты участников программы «УМНИК» будут представлены на конференции «Молодые. Инновационные. Креативные», которая состоится 20 сентября в рамках...