Міжнародна зустріч польських та українських науковців

ukr-polПонад сто польських та українських науковців, дипломатів, державних та громадських діячів у місті Яремче в туристичному комплексі "Первоцвіт", 26 вересня, розпочали обговорення стратегічно важливих питань міжнародного співробітництва. Обговорення питань відбулося у рамках VII українсько-польської зустрічі.

Щорічно дана конференція збирає істориків, культурологів, політологів, що засвідчує її важливість та потужний інтелектуальний потенціал. Такого роду дискусії допомагають політикам, дипломатам почути наукову точку зору з важливих питань історії, міжособистісних взаємин та проблем. Це допомагає краще розуміти основні точки у процесі польсько-українського співробітництва та ефективно вирішувати їх. Участь дипломатичного корпусу в польсько-українській зустрічі засвідчує, що незалежно від клімату, Україна і Республіка Польща залишатимуться особливими партнерами. Українсько-польські відносини створюють не лише політики, дипломати, але й люди, в тому числі інтелектуальні еліти.

З приводу актуальності та значення конференції ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда зазначив, що на попередніх шести зібраннях учасники передбачили чимало з тих подій, які сьогодні бачимо в Україні. Тож і бойових днів, і загальноєвропейської кризи відносин можна було б уникнути, якби політики, передусім - європейські, дослухались до слів науковців. Основна мета для науковців – підтримувати процес діалогу, щоб точно знати і розуміти куди ми прямуємо.

Важливість конференції підкреслює і консул Генерального консульства Республіки Польща у Львові Маріуш Шидловський. За його словами, на фоні закриття дипломатичного представництва Республіки Польща в Севастополі, та де факто - у Донецьку, де пан Маріуш донедавна працював, така зустріч - як ніколи на часі.

Представництво високоповажних гостей зустрічі, серед яких представники із різних регіонів України та Республіки Польща засвідчило високий рівень порозуміння та партнерства у реалізації основних орієнтирів співпраці обох сторін.

В рамках зустрічі відбулась презентація однієї з програм "Галицького клубу" та Українсько-польського форуму підприємництва.

Спільна українсько-польська зустріч завершилась сходженням на гору Піп Іван, де продовжуються роботи з відновлення обсерваторії.

За інформацією Прикарпатського національного університету

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Уряд затвердив порядок присвоєння вчених…

14-09-2015 Олена - avatar Олена

Уряд затвердив порядок присвоєння вчених звань

Кабінет Міністрів України постановою «Деякі питання реалізації статті 54 Закону України «Про вищу освіту» №656 від 19 серпня 2015 року визначив порядок затвердження рішень про присвоєння вчених звань, а також...

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №15-16 (2012)

30-04-2012 Олена - avatar Олена

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №15-16 (2012)

Наука сьогодні №15-16 (2012) скачати Видання «Наука сьогодні». Періодичність: двічі на місяць. Метою журналу є забезпечення оперативною інформацією про події, здобутки, досягнення у сфері фундаментальних і прикладних наук, високих технологій як управлінських...

Передплата журналу "Проблеми науки…

01-08-2014 Anna - avatar Anna

Передплата журналу "Проблеми науки" на 2014 р.

 Триває подальша передплата журналу "Проблеми науки" на 2014 р. Журнал, зареєстрований ВАК України у галузі економічних наук, є міжгалузевим науково-практичним виданням, призначеним для керівників міністерств, відомств, наукових і навчальних установ,...