Наукова співпраця в агросфері між Україною та Японією

Україна, що впродовж тривалого часу була повноправною житницею Європи, має всі підстави повернути лідерство в агроіндустрії на світовій арені.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич під час зустрічі з Йошіхіко Окабе, японським науковцем, громадським діячем, українознавцем, організатором низки українсько-японських культурних та економічних форумів.

Урядовець привітав Йошіхіко Окабе з наміром підписати угоду про співпрацю між Інститутом агроекології і природокористування НААН України та японським університетом Кобе Гакуін, пообіцяв усіляко сприяти налагодженню контактів між японськими та українськими науковими інституціями, а також висловив сподівання, що така співпраця й обмін науковим досвідом сприятимуть розвитку агропромислового сектору української економіки. «Поєднання природних можливостей української землі та досвіду з науково-технологічним потенціалом Японії дасть прекрасний результат», - підкреслив Олександр Сич.

У свою чергу Йошіхіко Окабе наголосив, що Японія є перспективним ринком для України. «Україна посідає п’яте місце за обсягом агроподукції, яку ми імпортуємо до нашої держави. Ми і надалі плануємо нарощувати співпрацю з Україною, а в найближчій перспективі налагодимо зв’язки з університетами як західного, так і східного регіонів вашої країни», - запевнив Йошіхіко Окабе.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Кристаллический мир с приставкой «нано»

26-09-2013 Anna - avatar Anna

    В Харькове и Киеве продолжаются доклинические испытания нанокристаллов с целью возможного их использования в медицине для борьбы со злокачественными новообразованиями.

VII наукова конференція “Молода наука” в…

09-04-2015 Anna - avatar Anna

VII наукова конференція “Молода наука” відбулася у Економіко-правничому коледжі ЗНУ

Упродовж майже двох тижнів у Економіко-правничому коледжі Запорізького національного університету тривала VII наукова конференція “Молода наука-2015”. У ній взяли участь більше ніж 120 дослідників, чиї виступи супроводжувались відеопрезентаціями, і...

ESA объявило о завершении миссии спутник…

15-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Европейское космическое агентство (ЕКА) выступило в среду с официальным объявлением о прекращении миссии самого крупного гражданского спутника Земли, космического аппарата Envisat, который был запущен еще в 2002 году, как сообщает...