Підсумки прес-конференції: «Теплові насоси та енергоефективна вентиляція - альтернатива російському газу»

3 липня, о 10.00 у прес-центрі Українського національного інформаційного агентства Укрінформ (зал на 2 поверсі) відбулася прес-конференція на тему: «Теплові насоси та енергоефективна вентиляція - альтернатива російському газу». Організатор: представництво «Mitsubishi Electric» в Україні.

Учасники: Антон Талат - регіональний менеджер компанії «Mitsubishi Electric» в Україні; Михайло Кордюков - керівник учбового центру «Mitsubishi Electric» в Україні; Іван Перегинець - генеральний директор ТОВ «Доступне житло»; Павло Шевченко - головний редактор видавництва «Нова техніка».

Коротко. Під час заходу були представлені технології, що дозволяють знизити споживання енергії житловими та комерційними приміщеннями в три і більше разів, наведені приклади об'єктів, опалювальних тепловими насосами: готелі, офіси, ресторани, магазини, котеджі.

У ході прес-конференції відбулася презентація притично-витяжної вентиляційної установки, що дозволяє зменшити витрату тепла на опалення квартир в житлових багатоповерхових будинках у два рази.

Підсумки:

Брак фахівців гальмує запровадження енергозберігаючих технологій – представник бізнесу

Впровадженню енергозберігаючих технологій в Україні заважає брак фахівців, які б розуміли вигоди новацій і мали вплив на ухвалення рішення. Таку думку висловили учасники прес-конференції в Укрінформі щодо впровадження енергозберігаючих технологій.

«Низька поінформованість про переваги новітніх енергозберігаючих технологій стосується державних чиновників, інвесторів, представників бізнесу і простих громадян. Це питання не лише комерційної вигоди та здорового глузду, сьогодні це питання виживання держави», - наголосив Антон Талат, територіальний менеджер з розвитку бізнесу корпорації "Mitsubishi Electric" в Україні.

Серед останніх розробок, представлених на ринку України, він навів систему вентиляції приміщень, що дає змогу вдвічі знизити втрати тепла взимку, а також теплові насоси, здатні використовувати тепло від кондиціонерів та іншого обладнання для підігріву води і в такий спосіб у 5 разів заощаджувати витрати.

За словами представника корпорації, інновації розраховані як для комерційної нерухомості, так і для житлової. Втім, скористатися перевагами технологій звичайним громадянам поки не дозволяє законодавство, що не передбачає встановлення індивідуальних лічильників тепла.

Талат повідомив, що на базі КПІ створено дві лабораторії, де студенти мають можливість вивчати новітні технології в галузі енергозбереження, а нещодавно було захищено першу кандидатську дисертацію з цієї теми.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Засідання «Елітарної світлиці» на тему: …

19-02-2015 Anna - avatar Anna

Засідання «Елітарної світлиці» на тему: «Академічна наука України у ХХІ ст.: досягнення світового рівня, проблеми та виклики, реформування та вибори»

25 лютого 2015 року о 18 год. у Київському міському Будинку вчителя (вул. Володимирська, 57, третій поверх, велика вітальня, к.308) відбудеться чергове засідання «Елітарної світлиці» на тему: «АКАДЕМІЧНА НАУКА УКРАЇНИ У ХХІ...

Японія збільшує експорт передових інформ…

26-11-2013 Anna - avatar Anna

 За повідомленням Азіатського репортеру японський уряд створив раду із представників інформаційно-телекомунікаційного бізнесу, яка повинна розробити стратегію посилення експортного потенціалу цієї галузі. Нині японський сектор інформаційних технологій заробляє щороку на експорті його...

В ДКАУ відбулася прес-конференція щодо п…

28-09-2012 Светлана - avatar Светлана

17 серпня 2012 року, в Державному космічному агентстві України відбулася прес-конференція на тему «Національна космічна система «Січ-2». Рік роботи».