Відбулося 10-те засідання українсько-німецької Робочої групи з науково-технічного співробітництва

ukr-nim11 червня 2014 року Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України було проведено 10-те засідання українсько-німецької Робочої групи з науково-технічного співробітництва.

Українську делегацію очолював Перший заступник Голови – Борис Гриньов, німецьку - заступник генерального директора департаменту міжнародного співробітництва Федерального міністерства освіти і досліджень ФРН - Максиміліан Метцгер.

Німецька сторона була представлена керівництвом Фонду Олександра фон Гумбольдта, Німецької служби академічних обмінів, Конференції ректорів Вищих навчальних закладів (ВНЗ) та співробітниками Посольства ФРН в Україні.

З української сторони у заході взяли участь керівництво Національної академії наук України, Національної медичної академії України, проректори ВНЗ, директори провідних наукових установ та представники високотехнологічного малого і середнього бізнесу.

Окрім розгляду питань щодо поточного стану розвитку науково-технічного співробітництва в обох країнах, окрему увагу було приділено обговоренню наявних та можливих механізмів співпраці із залученням інвестицій державного та приватного секторів. З метою їх подальшого використання, було визначено найбільш прийнятні для обох сторін інструменти співробітництва.

Окремо було відзначено високу ефективність та результативність спільної діяльності. Лише за результатами останнього проведеного конкурсу було отримано значну кількість патентів та опубліковано більше ніж пів сотні наукових статей в провідних фахових наукових виданнях.

Не оминули увагою і можливості спільної участі у європейській рамковій програмі «Горизонт 2020». З цього приводу Директором Національного інформаційного центру зі співробітництва з ЄС у сфері науки і технологій було наведено приклади успішного співробітництва України у Сьомій рамковій програмі ЄС та наявні результати участі у перших конкурсах «Горизонт 2020».

Також, до уваги присутніх було представлено інформацію щодо конкурсів нової рамкової програми ЄС, у яких українські та німецькі науковці можуть спільно взяти участь. Німецька сторона висловила повну підтримку зазначеному. Також впродовж зустрічі сторони домовились оголосити конкурс спільних українсько-німецьких науково-технічних проектів. Інформація щодо точної дати проведення конкурсу буде розміщена на сайті Держінформнауки у розділі Поточні конкурси і всі бажаючі зможуть ознайомитись із умовами та строками його проведення.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Резидент Сколково розробив супер-сканер

22-08-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Резидент Сколково, компанія "РамМікс", спільно з "ІнСпектр" розробив унікальний лазерний прилад, який визначає склад рідини крізь скло і пластик.

У Львівській політехніці відбувся міжнар…

22-07-2014 Anna - avatar Anna

21 липня 2014 року в Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся міжнародний семінар, присвячений 90-річчю видатного французького вченого, Нобелівського лауреата з фізики Жоржа Шарпака (Georges Charpak). Семінар проводився у рамках Транс-Європейської...

Школа європейських студій Варшавського у…

25-12-2014 Anna - avatar Anna

На базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (м. Луцьк, Волинська обл.) в другому семестрі 2014/2015 н. р. розпочинає діяльність Школа європейських студій Варшавського університету. Навчання проходитиме за спеціальностями «Європеїстика...