Національний університет харчових технологій обраний для проведення Конгресу СЕFood 2015

У м. Охрід (Республіка Македонія) відбувся 7-й Конгрес EFFoST, на якому свої наукові доповіді представили майже 300 науковців із 30 країн світу. Змістовні і цікаві виступи присвячено проблемам розвитку харчової науки в Європі та світі.

Відповідно до традицій європейських конференцій та форумів, питання щодо кандидатури наступного організатора конгресу СЕFood, який відбудеться у 2016 році, повинно вирішуватися під час цьогорічного конгресу. Визначення претендента на проведення наступного Конгресу – відповідальна та кропітка праця. При цьому враховується велика кількість чинників, що характеризують наукову діяльність, матеріальну базу та досвід претендентів у проведенні міжнародних наукових заходів. Активна діяльність колективу Національного університету харчових технологій сприяє підвищенню його статусу, визнанню його як активного гравця у Європейському науковому просторі. Зокрема, про НУХТ схвально заговорили у широких колах європейських науковців-харчовиків після успішного проведення у 2013 році двох представницьких наукових форумів світового рівня – Другого Північно- та Східно-Європейського Конгресу з Харчової Науки NEEFood-2013 й XXIV Міжнародного колоквіуму СEDIMES. Ці успішні міжнародні події, організовані за найвищими міжнародними стандартами, як засвідчують іноземні гості та колеги університету, були висвітлені у періодичних європейських наукових виданнях та у світовому ВЕБ-просторі. Упевненому просуванню НУХТ у напрямку інтеграції у європейський науковий простір сприяють також успішні міжнародні проекти, що виконуються кафедрами навчального закладу.

Враховуючи унікальну роль НУХТ як національного лідера з харчової науки, керівництво Європейської федерації харчової науки і технології (EFFoST) запросило Національний університет харчових технологій подати аплікацію на проведення Конгресу центральноєвропейських країн з харчової науки у 2016 році. Зазначимо, що такі конгреси проводяться під патронатом EFFoST кожні два роки. Ці конгреси стали традиційними. Серед спонсорів конгресу такі знані компанії, як: ELSEVIER, SPRINGER, лідери харчової промисловості – UNI LIVER, KRAFTFOODS, PRESIDENT та інші. Підготовлений аплікаційний пакет документів із детальною презентацією наукових здобутків університету, його можливостей у сенсі організації визначних наукових форумів європейського рівня, з врахуванням стану та перспектив розвитку вітчизняної харчової науки, місцем харчової промисловості в економіці України, був направлений до технічного комітету EFFoST. Подання університету презентувала проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Тетяна Мостенська. Слід зазначити, що до наукового комітету EFFoST, який приймав рішення щодо кандидатури організатора, надійшло декілька аплікацій, у тому числі і від Республіки Словенії, що має успішний досвід проведення конгресу СЕFood.

Несприятливий для НУХТ фактор – нестабільна політична ситуація в Україні. Проте, навіть враховуючи ці обставини науковий комітет, оцінивши аплікацію університету за обсягом і змістом, якість презентації матеріалів та з урахуванням активної міжнародної діяльності університету, віддав перевагу НУХТ. Позитивному рішенню щодо проведення в НУХТ 8-го конгресу СЕFood сприяла також державна підтримка університету. Так, на адресу технічного комітету надійшли листи підтримки від Комітету Верховної Ради з питань науки та освіти, департаменту наукових досліджень та ліцензування Міністерства освіти і науки України, департаменту продовольства Міністерства аграрної політики і продовольства України. Тож під час Конгресу СЕFood 2014 представникам НУХТ передали символ організатора наступного конгресу СЕFood – дзвіночок. Таким чином, Національний університет харчових технологій отримав чергову можливість аби заявити про себе як про потужній наукових центр на загальноєвропейському рівні.

За інформацією НУХТ

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

11-12-2013 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 06.-11.12.2013 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

МОН пропонує на громадське обговорення .…

12-01-2015 Anna - avatar Anna

МОН пропонує на громадське обговорення ....

     МОН пропонує на громадське обговорення проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції реформування державної політики в інноваційній сфері на 2015 – 2019 роки» Проект...

Європейська ракета-носій "Вега…

26-01-2012 Олена - avatar Олена

Після 25 років розробки, кількох відстрочок і більш ніж €700 млн, які коштував проект, європейська бюджетна ракета-носій «Вега» готова до першого запуску.