Сумський державний університет розвиває стартап-рух

У Сумському державному університеті для всіх, хто мріє втілити власні ідеї в інноваційні проекти та бізнес, працює стартап-центр «New Generation». Для майбутніх підприємців стартап-центр СумДУ запровадив короткострокові навчальні курси практичного спрямування.

Пілотна група, до якої увійшли студенти різних спеціальностей та різного віку, вивчатиме курс «Основи підприємництва». Заняття проводять доктори і кандидати економічних наук, представники бізнесу.

На черзі – курси з інтелектуальної власності, лідерства та командного менеджменту, бізнес-планування стартап-проектів, інноваційного менеджменту.

Ініціатива реалізується в рамках проекту Європейського Союзу TEMPUS SUCSID «Створення міжуніверситетських стартап-центрів для студентської інноваційної діяльності». Сумський державний університет є учасником проекту близько року.

Для ознайомлення з європейським досвідом ведення бізнесу викладачі СумДУ, відповідно до умов проекту, проходять стажування у провідних ВНЗ Французької Республіки, Португальської Республіки, Великобританії, Королівства Швеції. Представники СумДУ беруть участь у зустрічах і веб-конференціях з партнерами із України, Республіки Білорусь, Республіки Молдови. Система дистанційного навчання, розроблена в СумДУ, була обрана міжнародною командою проекту як база для створення онлайн-курсів.

Стартап-центр СумДУ планує і надалі сприяти розвитку бізнес-середовища, а саме: проводити навчальні семінари і тренінги, мінілекції з технологій підприємництва, ділову гру «Сумський підприємець», підтримувати стартап-початківців, організовувати сертифікацію за програмами провідних ІТ-компаній.

За інформацією СумДУ

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Естонці створили робота-черепаху

03-12-2013 Anna - avatar Anna

Естонці створили робота-черепаху

Фахівці Талліннського технологічного інституту розробили підводного робота-черепаху для дослідження затонулих суден. Робот виконаний у вигляді циліндра з двома заокругленими торцями. Рух здійснюється за допомогою чотирьох пластикових плавців, а встановлена на пристрої...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

25-02-2016 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 23.02.-26.02.2016 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Олексій Скрипник: «Усі українські ІТ-ком…

07-03-2015 Anna - avatar Anna

Олексій Скрипник: «Усі українські ІТ-компанії розуміють, що аутсорсинг – це не панацея»

Тиждень поспілкувався з Олексієм Скрипником, народним депутатом від партії «Самопоміч», у минулому генеральним директором ІТ-компанії ЕLEKS, про роль держави в розвитку ІТ-галузі, проблеми цього сектору і здатність українських компаній виробляти власний...