Держінформнауки ініціює створення науково-технічного ВПК

Держінформнауки ініціює створення Комісії з питань розвитку проривних технологій для потреб оборони та безпеки країни.

З цього приводу уже відбулися консультації з керівниками провідних наукових інститутів, які займаються військово-технічними розробками.

Комісія буде консультативно-дорадчим колегіальним органом. До її складу увійдуть представники центральних органів виконавчої влади, що займаються реалізацією державної політики у сфері розроблення та впровадження новітніх технологій, представники науково-технічних організацій, зокрема, підприємств ВПК, Національної академії наук, вищих навчальних закладів.

При цьому Комісія буде сполучною ланкою між вітчизняними науково-технічними організаціями і підприємствами військово-промислового комплексу. Для цього серйозна робота буде зосереджена на розвитку співробітництва з науковими та фаховими організаціями,в тому числі, ДК «Укроборонпром».

Комісія створюється з метою ефективного використання інтелектуального потенціалу, комерціалізації науково-технічних розробок вищих навчальних закладів та наукових установ. Планується, що її робота буде спрямована на створення ефективних умов для реалізації державної політики в галузі ВПК, визначення пріоритетів його функціонування.

Крім того, Комісія представлятиме та захищатиме інтереси наукових організацій, які займаються розробкою, впровадженням і виробництвом високотехнологічної продукції для потреб оборони та безпеки країни.

Держінформнауки також використовуючи рекомендації Комісії надаватиме пропозиції Кабінету Міністрів України щодо концентрації ресурсів на розробці важливих для оборони та безпеки країни технологій.

Разом з цим Комісія готуватиме пропозиції із вдосконалення законодавства України, нормативно-правових актів з питань діяльності підприємств ВПК та високотехнологічних підприємств будь-якого сектору економіки.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Ініціатива: Дозвольте рослинам зачаруват…

11-06-2012 Светлана - avatar Светлана

09 червня 2012 Цього року під егідою Європейської організації біології рослин (EPSO, Брюссель) 39 країн світу відзначили Міжнародний день рослин (Fascination of Plants Day). Співробітники пoнад 580 установ...

Дайджест новин у сфері науки та інноваці…

18-01-2013 Олена - avatar Олена

Дайджест новин у сфері науки та інновацій за 18-23.01.2013 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

26-05-2015 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 22.05.-26.05.2015 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...