Національний контактний пункт для участі в конкурсах, підтримки досліджень та інновацій

В Ужгородському національному університеті створено національний контактний пункт для участі в конкурсах, підтримки досліджень та інновацій. Національний контактний пункт діє на виконання наказу Міністерства освіти і науки у рамках програми Європейської комісії «Горизонт-2020». Усього в Україні створили близько 30 таких пунктів.

Для науковців Ужгородського національного університету це один із механізмів сприяння успішному написанню та поданню міжнародних наукових проектів. Національний контактний пункт є офіційним джерелом забезпечення інформацією всіх охочих за затвердженими напрямами – пріоритетами програми «Горизонт-2020».

Національні контактні пункти поділено за відповідним тематичним спрямуванням. В УжНУ НКП створено з метою надання інформаційно-консультаційної допомоги з двох напрямів: 1) здоров’я; 2) харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка. Відповідно за посередництва НКП, створеного в УжНУ, набагато легше буде дізнаватися про доступні програми, що фінансуються ЄС, і приєднатися до їхнього виконання.

Положення про роботу національних контактних пунктів сьогодні на стадії розробки. Напрями «Здоров’я» і «Безпека їжі, сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка» до того ж є і пріоритетними напрямами розвитку усього Закарпаття, яке прагне зарекомендувати себе як відомий туристичний край із хорошою екологічною ситуацією. Відкриття національного контактного пункту в УжНУ з цих напрямів сприятиме розвиткові наукових мереж і ефективності співпраці у рамках програми «Горизонт-2020».

       В Україні сьогодні розробляється система загальнонаціонального пошуку та підтримки наукових проектів, як це заведено в усьому світі. А національні контактні пункти забезпечують належний інформаційно-консультаційний супровід. До того ж вони є офіційними представниками поширення нових ініціатив ЄС і частими гостями засідань НКП у Брюсселі. Зрозуміло, що це не вплине на процес оцінки проектів, поданих за допомогою консультативної діяльності НКП, однак усією інформацією контактний пункт, без сумніву, володітиме першим.

      Тож за допомогою національних контактних пунктів набагато легше інтегруватися у європейську спільноту з власними розробками та вигравати проекти. До того ж створення такого підрозділу в УжНУ є важливим кроком на шляху набуття вищим навчальним закладом статусу дослідницького.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

На Хмельницькій АЕС реалізують проект ав…

09-08-2013 ojybiva - avatar ojybiva

 З 6 по 8 серпня 2013 року у ВП ХАЕС відбулася нарада робочої групи спеціалістів ТОВ «Вестрон» та Хмельницької АЕС за проектом EuropeAid/131899/C/SER/UA: «Розробка та впровадження автоматизованої інформаційної системи підтримки...

Верховна Рада України ухвалила в першому…

18-02-2016 Олена - avatar Олена

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності технологічних парків»

18 лютого 2016 року Верховною Радою України в першому читанні ухвалено проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності технологічних парків». Заступник Міністра освіти і науки Максим...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

29-01-2014 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 24.01.-29.01.2014 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...