Завод ім. Є.О.Патона виготовив для ВАТ «Турбоатом» унікальне обладнання

Дослідний завод зварювального устаткування Інституту електрозварювання ім.Є.О.Патона здав в експлуатацію комплекс обладнання для автоматичного дугового зварювання під флюсом (кільцевих швів в глибоке розкриття) роторів потужних турбін.

Замовником є ВАТ «Турбоатом» - головна наукова організація Міністерства промислової політики України з енергетичного машинобудування. «Турбоатом» сьогодні входить до складу провідних виробників турбін світу. Підприємство спеціалізується на виготовленні турбін для теплових, атомних електростанцій, теплоелектроцентралей, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій, газових турбін і парогазових установок для ТЕС та іншого енергетичного устаткування.

Останніми роками у сфері виготовлення турбін склалася тенденція проектування та виготовлення потужних парових турбін зі зварним комбінованим ротором, який обертає генератор змінного струму, що виробляє електричну енергію. Зварний комбінований ротор виготовляється з двох частин за допомогою автоматичного зварювання під флюсом у вузьке розкриття. Такий спосіб виготовлення суттєво підвищує вібростійкість та надійність ротора під час експлуатації, в режимах високих та низьких температур.

Спеціалістами ОКТБ Інституту електрозварювання ім. Є.О.Патона на замовлення ВАТ «Турбоатом» розроблено нову зварювальну технологію та обладнання для виготовлення подібних роторів. Обладнання забезпечує автоматичне дугове зварювання під флюсом кільцевих швів в глибоке розкриття роторів потужних турбін, має три режими роботи та систему управління зварювальними процесами. Комплекс обладнання живиться від мережі 380 В, забезпечуючи зварювальний струм 150-500 А та напругу на дузі 25-45 В. Зовнішній діаметр виробу, що зварюється, може бути у межах 150-3450 мм, а глибина розкриття – до 400 мм, лінійна швидкість зварювання при цьому може досягати 30м/год.

Перевірку працездатності обладнання було проведено на випробувальній ділянці Дослідного заводу за участі представників «Турбоатому» та особисто Б.Є.Патона, Президента Національної Академії Наук України. За висновком приймальної комісії, представлене обладнання може використовуватися при зварюванні під флюсом у вузьке розкриття не тільки парових турбін, але й виробів іншої конфігурації.

Завод зварювального устаткування також постачає обладнання у країни СНД, ближнього та дальнього зарубіжжя: Російська Федерація, Республіка Білорусь, Республіка Казахстан, Азербайджанська Республіка, Польща, Чехія, Екваторіальна Гвінея.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Глава держави провів зустріч із президен…

22-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

21.05.2012 Прес-служба Президента України Віктора Януковича

Студенти Львівської політехніки активно …

15-02-2016 Олена - avatar Олена

Студенти Львівської політехніки активно долучаються до конкурсу «ІТ-Еврика! Україна»

У листопаді минулого року стартував другий конкурс інноваційних ідей та стартап-проектів «ІТ-Евріка! Україна 2015»: «Час інновацій настав: дійте!», який триватиме шість місяців. На сьогодні подано понад 180 проектів від студентів...

Українська делегація перебуває в Державі…

17-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

14 травня 2012 року на базі Технологічного інституту м. Холон (Держава Ізраїль) розпочався дводенний тематичний Міжнародний семінар для представників національних команд експертів з реформування вищої освіти «Співпраця між вищими навчальними...