Україна та Японія мають намір активізувати науково-технічне співробітництво

ukr-jap6 грудня в Києві відбулося третє засідання спільної Українсько-японської комісії з питань науково-технічного співробітництва.

Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко привітав учасників зустрічі, зазначивши, що ця зустріч є надзвичайно важлива, оскільки вона повинна дати поштовх для активізації науково-технічного співробітництва між країнами. Він звернув увагу, що останній раз у такому форматі делегації обох сторін збиралися в 2011 року в Японії – тоді відбулося друге засідання комісії. А установче було проведене ще в 2006р.

«Розвиток співробітництва між Україною та Японією у науково-технологічній сфері посідає важливе місце серед основних пріоритетів розбудови наших міжнародних відносин. Особливе значення це має в рамках реалізації взаємовигідних проектів і здійснення спільних досліджень між науково-дослідними інституціями обох країн. Сподіваюся, що такі зустрічі набудуть регулярного характеру», - заявив Володимир Семиноженко, звертаючись до учасників українсько-японської комісії.

Голова Держінформнауки зазначив, що спільний інтерес науковців України та Японії становлять дослідження у сфері фізики високих енергій, біотехнологій, наноматеріалів, космічній сфері. «Ми вже маємо позитивний досвід співпраці у рамках реалізації низки проектів. Прикладом успішного співробітництва є, зокрема, співробітництво науковців України та Японії у проектах Bell II і наноструктурної кераміки», - зазначив Голова Держінформнауки.

Україна і Японія володіють потужним потенціалом у науково-технологічні сфері, а об’єднавши зусилля обидві держави мають всі шанси досягти значних успіхів і зробити великий внесок у розвиток науки. З української сторони у засіданні взяли участь представники Держінформнауки, науково-дослідних інститутів, вузів, Державного фонду фундаментальних досліджень. З японської сторони – Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні, представники профільних міністерств і відомств Японії, Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA), науково-дослідних інститутів, науковці. Впродовж останніх років японські організації науково-технічного спрямування співпрацюють з українськими науковцями в рамках відповідних грантових програм. Майже 30 установ Національної академії наук України виконують спільні наукові проекти, проводять планові дослідження в рамках прямих міжінститутських угод, працюють на лабораторних базах науково-технічних центрів обох країн в галузі матеріалознавства, інформатики, фізики, хімії, біотехнології та біоінформатики, екології тощо.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Липкая лента для бактерий: без антибиоти…

18-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

 Нанопористое антимикробное покрытие используется для покрытия контактных линз.

Дайджест новин у сфері науки та інноваці…

05-07-2013 Олена - avatar Олена

Дайджест новин у сфері науки та інновацій за 03-05.07.2013 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Японцы продемонстрировали электрогенерир…

11-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Японская компания Spheral Power продемонстрировала образцы электрогенерирующей ткани с интегрированными сферическими фотоэлементами. Сообщение об этом приводит издание The Asahi Shimbun.