В.Семиноженко: Реалізація спільних наукових проектів поглибить українсько-корейське співробітництво

SemynogenkoВ Україні оголошено конкурс спільних науково-дослідних українсько-корейських проектів. Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації розпочало прийом відповідних документів від потенційних учасників цього конкурсу.

За словами Голови Держінформнауки Володимира Семиноженка, участь наукових інститутів у конкурсі, а тим більше перемога у ньому, дає хороший стимул для як розвитку науки в Україні та Кореї, так і активізації двостороннього співробітництва на рівні обох країн. «Реалізація проектів, які переможуть у конкурсі, підтримується на державному рівні: вони впроваджуються у рамках програми співробітництва в галузі науки і технологій між профільними відомствами України та Кореї. Держава виділяє відповідне фіксування для того, аби вчені могли брати участь в проектах на території країни-партнера», - зазначив Володимир Семиноженко.

За його словами, попередній досвід засвідчив велику зацікавленість наукових установ такими проектами. Тільки за період 2010-2013 років було реалізовано ряд проектів у сфері електронних кореляцій у наноструктурах; використання нових матеріалів буферних та поглинаючих шарів для дешевих плівкових полікристалічних сонячних елементів на основі гетеропереходів; синтезу нових гібридних адсорбентів для прекоцентрування і селективного видалення важких металів і радіонуклідів з рідких розчинів та ін. А у попередні роки досліджувалися, наприклад, квантові явища та особливості фізичних властивостей наноструктур, проводилися спільні дослідження для астрономічної спектронометрії та у галузі спін фотоніки та нанофізики, вивчалося питання підвищення ефективності використання природного газу в автомобільних двигунах.

«Це досить серйозний пласт роботи, і ми сподіваємося, що наступний період теж буде плідний і принесе цікаві результати», - підкреслив Голова Держіфнормнауки.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Відкрито конкурс для проектних пропозиці…

01-12-2015 Олена - avatar Олена

Відкрито конкурс для проектних пропозицій у рамках проекту IncoNet EaP

1 грудня 2015 року відкрито конкурс «Гранти та навчання для твінінг-груп для країн східного партнерства та ЄС» у рамках проекту IncoNet EaP. Головна мета конкурсу – ідентифікувати довгострокову співпрацю між ЄС...

Трансрегіональне співробітництво та схід…

22-04-2013 test - avatar test

Івано-Франківським відділенням центру науково-технічної інформації було організовано поїздку науковців Прикарпатського національного університету та Івано-Франківського Національного медичного університету на 7TH INTERNATIONAL FORUM”Science &Technology Days Poland-Est”

У жовтні в Криму пройде III Міжнародний …

16-04-2012 Олена - avatar Олена

 4-5 жовтня в Лівадійському палаці (м. Ялта) відбудеться III Міжнародний Чорноморський Економічний Форум. У форумі планують взяти участь перші особи держав Чорноморського басейну, представники Європейського Союзу, міжнародні експерти в сфері залучення...