Відбулася нарада з питань розвитку українсько-китайського співробітництва в галузі освіти і науки

10 жовтня 2013 року під головуванням Першого заступника Міністра освіти і науки Євгена Суліми відбулася нарада з питань розвитку українсько-китайського співробітництва в галузі освіти і науки.

У нараді взяли участь ректори та проректори вищих навчальних закладів, які мають угоди з китайськими університетами, зокрема, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна, Національного авіаційного університету, Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова та ін.

Під час наради обговорено домовленості, які були досягнуті під час засідання українсько-китайської комісії, яка відбулася у Китайській Народні Республіці у 2012 році.

Євген Суліма зазначив, що у напрямі співробітництва з КНР в галузі освіти і науки Україна проводить велику роботу, цьому питанню приділяється значна увага, адже Китай для України – стратегічний партнер.

У свою чергу, представники вищих навчальних закладів поінформували про хід реалізації підписаних угод між українськими та китайськими університетами.

Окрім того, на засіданні обговорено питання інтенсифікації роботи стосовно запровадження подвійних дипломів; обміну студентами та участі українських вищих навчальних закладів у виставці в КНР, яка відбудеться у листопаді; створення китайськомовної версії сайтів вищих навчальних закладів, умов для вивчення української мови для іноземних громадян (школи при ВНЗ), робочої групи з опрацювання питань щодо прийому на навчання до ВНЗ іноземних громадян та ін.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Верховна Рада України прийняла Постанову…

23-12-2014 Anna - avatar Anna

Верховна Рада України прийняла Постанову "Про присудження Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2013 рік"

Відповідно до Постанови Верховної Ради України "Про Премію Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок" вирішено присудити Премії Верховної Ради України найталановитішим...

Volvo оголосила про розробку наноакумуля…

28-10-2013 Anna - avatar Anna

Volvo оголосила про розробку унікальної технології, яка в майбутньому може серйозно змінити увесь принцип створення автомобілів - якщо розробка шведів виявиться вдалою, то кузови майбутніх моделей стануть не просто шматками...

Разработчик системы защиты от взлома пол…

07-06-2012 Светлана - avatar Светлана

Резидент Фонда «Сколково» и дочерняя фирма российской компании StarForce - «Протекшен Технолоджи Ресеч» получила грант от IT-кластера Фонда «Сколково» в размере 25,6 млн рублей. Грант получен на проект по разработке...