Посольство Палестини хоче співпрацювати з Житомирським державним університетом імені Івана Франка

Про це 8 жовтня 2013 року заявив у ході робочої зустрічі з Житомирським міським головою та під час перебування у Житомирському державному університеті імені Івана Франка Надзвичайний і Поважний Посол Палестини в Україні Мохаммед Аль-Асаад.

Разом із Послом до ЖДУ імені Івана Франка прибула й делегація у складі 9 осіб, серед яких Радник та секретар Посольства, голова Палестинської діаспори в Україні, директор Арабського Дому, голова арабської молоді та Аташе.

Програма перебування делегації Посольства Палестини в Україні в Житомирському університеті передбачала зустріч Надзвичайного і Поважного Посла Палестини в Україні Мохаммеда Аль-Асаада з ректором Житомирського державного університету імені Івана Франка Петром Саухом і спілкування з викладачами та студентами вищого навчального закладу.

У ході зустрічі Надзвичайного і Поважного Посла Палестини в Україні з ректором ЖДУ імені Івана Франка було обговорено низку важливих питань двостороннього співробітництва. Особливу увагу співбесідники акцентували на можливості акредитації ЖДУ імені Івана Франка в Палестині. Також з уст ректора ЖДУ імені Івана Франка Петра Сауха прозвучала думка щодо введення вивчення в університеті разом із англійською, німецькою, французькою, італійською, польською й арабської мови. Ця ідея зацікавила Надзвичайного і Поважного Посла Палестини Мохаммеда Аль-Асаада, оскільки її реалізація сприятиме кращій академічній мобільності студентів обох країн.

«Я не випадково відвідав цей університет, я багато чув про прекрасний викладацький склад ЖДУ імені Івана Франка, його керівництво та талановитих студентів. Ще хотілося б підкреслити той факт, що ЖДУ імені Івана Франка активно співпрацює з великою кількістю університетів по всьому світу і головне завдання Посольства – розвивати і зміцнювати стосунки між українськими та палестинськими ВНЗ. Тому сьогоднішня зустріч є ґрунтом для нашої майбутньої співпраці – обміну студентами. Сподіваюсь побачити палестинських студентів у ЖДУ імені Івана Франка. У вас є база для цієї справи», - наголосив під час зустрічі зі студентами та викладачами університету Надзвичайний і Поважний Посол Палестини в Україні Мохаммед Аль-Асаад і запросив франківців до спілкування. Актуальними для студентів та викладачів ЖДУ імені Івана Франка були питання культурних, освітніх програм і проектів, структури університетів, бюджетної та контрактної форми навчання, особливостей навчання та системи оцінювання в Палестині. На питання про обмін студентами на базі історичних факультетів Посол Палестини відповів, що ЖДУ імені Івана Франка може бути першим досвідом Палестини в Україні у обміні студентами-істориками.

«Сьогодні ЖДУ імені Івана Франка має партнера на Сході – Стамбульський університет імені Абрахама Заїма. Переконаний, що наша ознайомча зустріч з Надзвичайним і Поважним Послом Палестини в Україні Мохаммедом Аль-Асаадом виросте у серйозні наукові, освітні, культурні проекти. Ми готові прийняти художню виставку, науковці університету готові співпрацювати в питанні виробництва електровимірювальних приладів, питанні очищення води та по низці інших напрямів. Перспектива співпраці дуже плідна», - резюмував перебування делегації Посольства Палестини в Україні у Житомирському державному університеті імені Івана Франка ректор Петро Саух.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

У НТУУ «КПІ» відбулася нарада з питань в…

12-02-2015 Anna - avatar Anna

У НТУУ «КПІ» відбулася нарада з питань виконання науково-технічних розробок

11 лютого у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» відбулася нарада, на порядок денний якої були винесені питання виконання науково-технічних розробок за комплексною програмою університету «Системи спеціального та подвійного...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

27-12-2013 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 25.-27.12.2013 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Стартувала європейська ракета-носій …

15-02-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

       13 лютого 2012 року о 12.00 за київським часом з космічного центру CSG в Куру, що розташований у Французькій Гвіані, відбувся перший пуск європейської ракети-носія легкого класу...