Євген Суліма відвідав київський офіс Британської Ради

19 вересня відбулася зустріч Першого заступника Міністра освіти і науки України Євгена Суліми із Директором Британської Ради в Україні Мартіном Даулом в офісі Ради.

На зустрічі обговорювалася можливість створення грантової програми за підтримки Уряду України та компанії «Shell» з метою заохочення до обмінів викладачами і студентами між Великобританією та Україною за такими науковими напрямами: геологія, управління ризиками гідророзриву пласта, збереження ґрунтових вод та видобування нетрадиційного газу.

Нагадаємо, що Посольство Великої Британії в Україні та Британська Рада в Україні за підтримки компанії «Shell» нещодавно організовували ознайомчий візит до Великої Британії представників чотирьох українських університетів з метою вивчення питань розробки та видобутку нетрадиційного газу. За результатами візиту українська делегація висловила зацікавленість до співробітництва з метою розвитку власного потенціалу України у галузі нетрадиційного газу.

Українську делегацію представляли такі вищі навчальні заклади: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Донецький національний технічний університет та Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу.

Університети Великої Британії та України виявили зацікавленість у розвитку партнерських зв’язків для обміну знаннями та професорсько-викладацьким кадрами, створенні спільних навчальних курсів та програм подвійних дипломів у вищезазначених галузях.

Зазначимо, що співробітництво між вищими навчальними закладами України та Великої Британії за згаданими напрямами є вкрай актуальним у контексті підписання Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим 12 вересня 2013 року Угоди між Урядом України та компанією «Shell».

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

31 жовтня відбудеться презентація проект…

29-10-2013 Anna - avatar Anna

Європейською економічною комісією спільно з Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації та за участі фахівців центральних органів виконавчої влади, наукових установ, громадських організацій та вищих навчальних закладів підготовлено...

Космический инновационный фонд создадут …

22-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Космический инновационный фонд, который должен будет осуществлять финансирование инновационных разработок, может быть создан в России до 2030 года.

«Становлення технологічної нації»: глоб…

14-12-2015 Олена - avatar Олена

 «Становлення технологічної нації»: глобальне дослідження української технологічної галузі

Євген Сисоєв, співзасновник та керуючий партнер венчурного фонду AVentures, опублікував глобальне дослідження української технологічної галузі. Це велика презентація на більш ніж 200 сторінках. До створення дослідження мала відношення велика команда людей,...