Зустріч академіка НАНУ А.Г. Наумовця з Послом Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу

naumovec posol korea 319 квітня 2016 року в Президії НАН України відбулася зустріч першого віце-президента НАН України академіка А.Г. Наумовця з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Корея в Україні паном Лі Янг-Гу.

У ході розмови академік А.Г. Наумовець ознайомив поважного гостя з історією, статусом, структурою, а також основними завданнями Національної академії наук України, окремо зупинившись на прикладах ефективної співпраці її установ із корейськими партнерами.

Пан Посол високо оцінив науковий потенціал України та зауважив, що наша країна вирізняється високим рівнем фундаментальних досліджень. Республіка Корея, у свою чергу, традиційно більш орієнтована на посилення прикладної складової наукових досліджень, а отже об’єднання зусиль у рамках двосторонньої співпраці дасть змогу отримати швидкий позитивний результат.

А.Г. Наумовець висловив вдячність за сприяння розвитку науково-технічного співробітництва між Україною та Республікою Корея, з приємністю відзначивши той факт, що з моменту вручення вірчих грамот 11 березня 2016 року ця зустріч стала одним з перших візитів пана Лі Янг-Гу до українських установ, міністерств та організацій.

Також упродовж зустрічі А.Г. Наумовець поінформував поважного гостя про останні найцікавіші розробки інститутів Академії. Посол Республіки Корея виявив особливий інтерес до здобутків Інституту електрозварювання імені Є.О. Патона НАН України та висловив намір відвідати цю установу найближчим часом. Крім того, пан Лі Янг-Гу запропонував організувати спільний українсько-корейський науковий семінар – з метою поширення серед представників корейських наукових установ і промислових підприємств інформації про розробки й технології, створені вченими НАН України.

На завершення академік А.Г. Наумовець та пан Лі Янг-Гу висловили впевненість у перспективності та плідності подальшого українсько-корейського наукового і науково-технічного співробітництва.

За інформацією Відділу міжнародних зв'язків НАН України

Матеріали опублікували: Прес-служба НАН України

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

ГОСУДАРСТВЕННАЯ ПОЛИТИКА В СФЕРЕ НАУКИ И…

03-09-2012 Светлана - avatar Светлана

5 років. За інформацією Урядового порталу Уряд схвалив Концепцію реформування державної політики в інноваційній сфері Понеділок, 10 вересня 2012, 18:02 На сьогоднішньому засіданні Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження «Про схвалення концепції реформування державної політики в...

Інформаційне суспільство – виклик сьогод…

30-10-2012 Олена - avatar Олена

30 жовтня 25-26 жовтня 2012 року в НСК «Олімпійський» відбувся Міжнародний науковий конгрес «Інформаційне суспільство в Україні», організований Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України.

Технологія WISP: енергія з повітря і нія…

04-05-2016 Олена - avatar Олена

Технологія WISP: енергія з повітря і ніяких акумуляторів

На сьогоднішній день основним стримуючим фактором розвитку нових гаджетів є акумулятори. Саме вони визначають, які форми і габарити можуть мати сучасні смартфони, планшети і девайси. При цьому сфера акумуляторних технологій...