У наукових установах НАН України було презентовано інформаційні продукти компанії «Thomson Reuters»

logo Thomson ReutersЗ 8 по 11 лютого 2016 року в Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського (НБУВ), Інституті проблем реєстрації інформації (ІПРІ) НАН України й Інституті фізіології імені О.О. Богомольця НАН України відбулися семінари-тренінги для науковців і бібліотекарів, а також працівників відділів науково-технічної інформації та редакцій наукових журналів. Організатором заходів виступила компанія «Thomson Reuters» – у рамках взаємодії з Консорціумом e-VERUM.

Як зазначив у своєму вступному слові генеральний директор НБУВ член-кореспондент НАН України Володимир Попик, проведення подібних семінарів і загалом співпраця з компанією «Thomson Reuters» стали можливими завдяки підтримці Національної академії наук України та Міністерства освіти і науки України. Основна мета семінарів – підвищення рівня бібліометричних показників українських наукових журналів і публікацій вітчизняних учених, а також ознайомлення з реферативними й наукометричними ресурсами компанії «Thomson Reuters».

Одним із таких ресурсів є наукометрична база даних «Web of Science», яка дає змогу оцінити значення окремих наукових напрямів, пропонує шляхи фінансування й міжнародного співробітництва, мотивує до покращення рівня наукових публікацій, а також сприяє розбудові бренду вченого та його стратегії.

Семінар для працівників бібліотек і відділів науково-технічної інформації було присвячено аналізу й інтерпретації бібліометричних параметрів – для визначення актуальності та перспективності наукового напряму, продуктивності й вагомості як окремого вченого, так і колективу в цілому.

Присутні ознайомилися з можливостями таких інструментів, як Advansed search (пошук організації), ResearcherID (створення та управління списком публікацій) тощо.

Під час семінару для працівників редакцій наукових журналів обговорювалися питання ефективної видавничої й публікаційної активності журналів і вчених. Учасники заходу розглянули критерії та процедуру відбору журналів до бази даних «Web of Science Core Collection», можливості інформаційних ресурсів «Thomson Reuters» для рецензентів (аналіз джерельної бази досліджень і актуальності рукопису) та редакторів (аналіз терміносистеми галузі, форматування пристатейної бібліографії), використання продуктів «Thomson Reuters» на етапі стратегічного планування розвитку журналу, тренди цитування журналів і науковців у різних галузях знання (нормалізовані показники цитованості).

Докладніше з роботою інформаційних продуктів компанії «Thomson Reuters» можна ознайомитися на каналі компанії в YouTube.

За інформацією прес-служби НБУВ

Матеріали опублікували: Прес-служба НАН України

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Более 7 крупных инвестфондов примут учас…

21-04-2012 Олена - avatar Олена

В этом году в VII Казанской венчурной ярмарке примут участие более 7 инвестиционных фондов, среди которых: «Инвестиционно-венчурный фонд Республики Татарстан», European Tech Tour, Европейская ассоциация прямого и венчурного инвестирования (EVCA),...

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №11-12 (2013)

29-03-2013 Олена - avatar Олена

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №11-12 (2013)

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №11-12 (2013) СКАЧАТИ Видання «Наука сьогодні». Періодичність: двічі на місяць. Метою журналу є забезпечення оперативною інформацією про події, здобутки, досягнення у сфері фундаментальних і прикладних наук, високих технологій як...

196 країн ухвалили «історичну» кліматичн…

14-12-2015 Олена - avatar Олена

196 країн ухвалили «історичну» кліматичну угоду ООН

12 грудня в Парижі після двотижневих переговорів делегації 196 країн одноголосно прийняли нову домовленість Рамкової конвенції ООН про зміни клімату. Угода замінить Кіотський протокол і посилить діяльність, яку країни ведуть...