Відбулося засідання сумісної українсько-казахстанської робочої групи щодо співробітництва у космічній галузі

ukr kazkhstan25-26 листопада 2015 року в м. Астані відбулося засідання сумісної українсько-казахстанської робочої групи щодо опрацювання питань співробітництва у космічній галузі.

Зустріч проходила за участі заступників керівників космічних відомств країн-партнерів: українську делегацію очолив заступник Голови ДКА Володимир Міхеєв, казахську сторону представив заступник Голови Аерокосмічного комітету Міністерства з інвестицій і розвитку Республіки Казахстан Мейрбек Молдабеков.

Члени Робочої групи розглянули питання взаємодії України та Казахстану в космічній діяльності, зокрема в сфері дистанційного зондування Землі, ракетобудуванні, наукових космічних досліджень та контролю і аналізу космічної обстановки.

В ході обговорення членами української делегації було наголошено, що Україна має значний виробничий та науковий потенціал в космічній галузі та відкрита до співпраці як на рівні державних установ та підприємств, так і з приватними партнерами.

Володимир Міхеєв і Мейрбек Молдабеков висловили зацікавленість в продовженні розширення і поглиблення співробітництва у космічній галузі.

Також 27 листопада 2015 року заступник Голови ДКА Володимир Міхеєв узяв участь у роботі Міжнародного семінару «Дні космосу в Казахстані – 2015», основна тема якого - створення та функціонування космічної системи дистанційного зондування Землі Республіки Казахстан. Організаторами заходу є Аерокосмічний комітет Міністерства з інвестицій та розвитку Республіки Казахстан (Казкосмос) та АТ «Національна компанія «Қазақстан Ғариш Сапари».

Прес-служба ДКА

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Новый способ доставки блокировщиков гено…

21-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

В рамках работы над такой «терапией будущего» исследователям удалось разработать частицу с низкой токсичностью, которая сопровождает нуклеиновую кислоту в клетку и способствует ее высвобождению в цитозоле.

Конкурс на здобуття премії за видатні ре…

05-02-2014 Anna - avatar Anna

Конкурс на здобуття премії за видатні результати, одержані польськими та українськими вченими при проведенні спільних досліджень

ПРЕМІЯ ПОЛЬСЬКОЇ АКАДЕМІЇ НАУК І НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ Національна академія наук (НАН) України і Польська академія наук (ПАН) відповідно до укладеної між ними у 2013 році Угоди про премії (додається)...

У Білорусі відкрився навчально-науковий …

26-01-2012 Олена - avatar Олена

У Білоруському державному університеті з'явився навчально-науковий центр з наноматеріалів і нанотехнологій. Його створення направлено на здійснення освітньої та науково-дослід-ницької діяльності в області нанорозмірних систем, наноматеріалів, нано- та біотехнологій.