У МДУ відкрито Інформаційний центр Європейського Союзу

 Mariupol inf center

21 жовтня 2015 року Маріупольський державний університет відвідала делегація послів країн-членів Європейського Союзу.

У її складі до Маріуполя прибули Посол, Глава Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські, Посол Французької Республіки Ізабель Дюмон, Посол Гпецької Республіки Вассіліс Пападопулос, Посол Республіки Кіпр Васос Чамберлен, Посол Чешської Республіки Іван Почух.

Основною метою візиту дипломатичних представників європейських країн було відкриття Інформаційного центру ЄС в університету.

Гостей зустрів ректор МДУ, Почесний консул Республіки Кіпр у Маріуполі, професор Костянтин Балабанов.

Після короткої екскурсії університетом дипломати взяли участь в урочистій церемонії відкриття Інформаційного центру ЄС. Щоб закріпити досягнуті домовленості, Ян Томбінський і Костянтин Балабанов підписали договір про співпрацю в рамках роботи Центру.

У МДУ відкрився 21-й Інформаційний центр ЄС в Україні. Його діяльність буде спрямована на розвиток співпраці між ЄС та Україною шляхом забезпечення вільного доступу громадськості і наукової спільноти до онлайн-інформації та публікацій про Європейський Союз. Крім того, подібні центри надають допомогу у виконанні наукових досліджень з питань європейської інтеграції, займаються організацією інформаційно-просвітницьких заходів.

Європейські гості відзначили високий рівень міжнародної співпраці МДУ та велику увагу, яку ВНЗ приділяє вивченню мови, історії та культури зарубіжних країн.

Ректор університету Костянтин Балабанов підкреслив, що Маріупольський державний університет вже багато років є провідником європейських ідей і цінностей в Україні. Студенти МДУ вивчають сім європейських мов, проходять практику і стажуються в Італійській республіці, Французькій Республіці, Сполученому Королівстві Великої Британії, Республіки Польща, Грецької Республіки та в інших країнах.

ВНЗ щорічно виступає співорганізатором Днів Європи у Маріуполі, під час яких студенти та викладачі формують позитивне ставлення жителів міста до європейської культури та системи мислення. Створення Інформаційного центру ЄС в університету стане кроком назустріч новим освітнім, науковим і культурним проектам і додасть динамізму євроінтеграційним процесам в Україні.

Перебування делегації іноземних дипломатів у МДУ завершилося зустріччю з маріупольським студентством. В актовій залі були присутні студенти Маріупольського держуніверситету, Приазовського державного технічного університету, Азовського морського інституту Одеської національної морської академії. Користуючись нагодою, активісти всеукраїнської молодіжної організації «Ліга політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» запросили шанованих гостей відвідати Дні Європи у Маріуполі, і дипломати радо прийняли запрошення.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Швейцарські науковці створили штучні мол…

04-04-2016 Олена - avatar Олена

Швейцарські науковці створили штучні молекули

Команда науковців зі Швейцарської вищої школи Цюріха розробила нову методику, яка надасть можливість створювати складно структуровані об'єкти. Про це пише інтернет-ресурс Eurekalert. Розмір об'єктів становить всього кілька мікрометрів. Після виготовлення такі...

Приморье: утверждена программа экономиче…

11-12-2012 Светлана - avatar Светлана

  Утверждена Государственная программа «Экономическое развитие и инновационная экономика Приморского края» на 2013-2017 годы.

Засідання Ради Північно-Східного науково…

24-05-2016 Олена - avatar Олена

Засідання Ради Північно-Східного наукового центру НАН України та МОН України напередодні Дня науки в Україні

17 травня 2016 року відбулося спільне засідання Ради Північно-Східного наукового центру (ПСНЦ) НАН України та МОН України, Ради ректорів Харківського вузівського центру й Ради Харківського університетського консорціуму – з питання...