ДНУ запропонував науковий симпозіум у сучасному форматі

 dnu-strixa

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара розпочав роботу I Міжнародний молодіжний форум з прикладної фізики (YSF-2015). Протягом чотирьох днів молоді фахівці з десяти країн світу обмінюватимуться останніми науковими результатами та шукатимуть спільні ідеї розвитку світової фізичної науки.

Захід організований під егідою провідних закордонних та українських наукових організацій – Європейського фізичного товариства, Оптичного товариства Америки, Інституту радiофiзики i електронiки iм. О .Я. Усикова НАНУ, Інституту теоретичної фізики ім. М.М.Боголюбова НАНУ, Ради молодих вчених кафедри фізики та астрономії НАНУ.

Представницьке зібрання українських і закордонних фахівців у місті на Дніпрі стало потужним майданчиком для ефективного обміну досвідом та спільних наукових пошуків у різних галузях фізичної науки. У його роботі взяли участь 172 представники з десяти країн світу: України (більше 20 міст), Республіки Польща (Краків, Вроцлав), Азербайджанської Республіки (Баку), Російської Федерації (Ульянівськ), Французької Республіки (Монпельє), Республіки Індія (Канпур), Федеративної Республіки Бразилії (Кампінас), Ісламської Республіки Ірану (Зенджан), Південної Кореї (Сеул) та Сполучених Штатів Америки (Сіетл).

У заході взяли участь заступник Міністра освіти і науки України, президент Українського фізичного товариства, доктор фізико-математичних наук, професор Максим Стріха та член правління Американської оптичної спілки, професор Грегорі Кворолс. Дніпропетровський національний університет на форумі представляли завідувач кафедри прикладної і комп’ютерної радіофізики, професор Олег Дробахін, завідувач кафедри теоретичної фізики, професор Володимир Скалозуб, завідувач кафедри радіоелектроніки, професор Олександр Коваленко.

На думку Максима Стріхи, у часи помітної інтернаціоналізації науки та пов’язаних із євроінтеграцією відкритих можливостей (з огляду на підписання Україною Угоди про асоційоване членство у програмі ЄС з наукових досліджень та інновацій «Горизонт-2020») проведення такого міжнародного заходу є надзвичайно показовим. «Наука не має меж, хоча на неї, звісно ж, впливають політичні обставини. Однак дуже важливо, що навіть у таких обставинах українські науковці відкривають для себе нові обрії. Адже участь у подібному форумі сприяє активному налагодженню наукових контактів та зародженню вигідних міжнародних проектів, відкриває можливості використання нашими науковцями технічного обладнання закордонних колег чи стажування», – зазначив заступник Міністра освіти і науки.

Дніпропетровський науковий симпозіум включав у себе численні пленарні та секційні засідання, семінари, воркшопи, круглі столи, а також віртуальні skype-сесії для закордонних учасників. У програмі заходу організаторам вдалося поєднати широкий спектр прогресивних напрямів фізичної науки, таких як: «Оптика і фотоніка», «Комп’ютерна та експериментальна радіофізика», «Твердотільна радіофізика», «Мікрохвильова та терагерцова електроніка», «Фізика ядра і плазми», «Біофізика», «Геофізика та дистанційне зондування», «Радіоастрономія та астрофізика», «Магнетизм і магнетичні матеріали», «Нано- і метаматеріали», «Фізичне матеріалознавство і неруйнівний контроль», «Перетворення енергії та системи управління». Загалом, протягом чотирьох днів роботи форуму має бути представлено понад 180 доповідей науковців.

Саме з метою професійного сприяння молодим та перспективним вітчизняним фізикам, у розклад форуму були додатково включені 14 воркшопів – надихаючих історій відомих українців, які досягли успіху в науці, технологіях, у сферах побудови кар’єри та саморозвитку.

За інформацією ДНУ ім. Олеся Гончара

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Міжнародний семінар нанотехнологій (IWON…

08-08-2013 Anna - avatar Anna

Центр науки і технологій країн-членів Руху неприєднання та інших країн, що розвиваються (NAM S&T Centre, штаб-квартира розташована у м.Нью-Делі) запрошує взяти участь у «Міжнародному семінарі нанотехнологій» (IWON 2013), який відбудеться...

Ю.С. Алексєєв привітав НАСА з успішним п…

16-08-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Ю.С. Алексєєв привітав Адміністратора НАСА пана Чарльза Болдіна із нагоди успішного запуску та приземлення космічного зонду «MSL» на Марсі.

Альтернативні моторні палива: екологічно…

30-03-2015 Anna - avatar Anna

Альтернативні моторні палива: екологічно перспективні, економічно конкурентні

Стаття ученого секретаря Інституту газу НАН України кандидата технічних наук Б.К. Ільєнка. Джерело: газета «Дзеркало тижня», № 11 (207), 27 березня – 03 квітня 2015 року. 90% шкідливих канцерогенних викидів, що...