УжНУ підписав Угоду про співпрацю із Закарпатською торгово-промисловою палатою

YzNU11 лютого ректор Ужгородського національного університету (Закарпатська обл.), професор Володимир Смоланка та віце-президент Торгово-промислової палати України, голова ради ТПП Карпатського регіону, президент Закарпатської ТПП Отто Ковчар підписали угоду про співпрацю. На зустріч завітав координатор Європейського офісу та міжнародного освітнього співробітництва Торгово-промислової палати України Мартін Ройтер.

Угода про співпрацю передбачає взаємовигідне співробітництво з метою сприяння соціально-економічному, культурному та науково-технічному розвитку Закарпаття.

Відповідно до угоди, на базі УжНУ провадитимуть лабораторні дослідження товарів легкої промисловості та харчових продуктів, організовуватимуть практику студентів університету в Закарпатській торгово-промисловій палаті. Домовленості дають можливість спільно розробляти заявки на участь у проектах, ґрантових програмах.

Учасники угоди будуть обмінюватися інформацією про свої заходи (конференції, семінари, ділові зустрічі, презентації тощо) і підтримуватимуть їх проведення. Крім цього, сторони обмінюватимуться інформаційними та консультаційними послугами, допомагатимуть у пошуку партнерів для співробітництва.

За словами віце-президента Торгово-промислової палати України Отто Ковчара, Закарпаття є найближчим регіоном до Європи, тому саме ця область має робити перші кроки для налагодження міжнародних контактів.

Саме вихід Ужгородського національного університету на міжнародну арену ректор Володимир Смоланка назвав пріоритетом наразі. «Зараз поступово підписується ряд договорів про співпрацю, а також вводяться в дію можливості вже підписаних угод. Ми активно співпрацюємо в науковій сфері, розширюємо науковий і промисловий парк УжНУ, який дозволить зв’язати розробки з бізнесом», – зауважив Володимир Смоланка. Ректор також озвучив мету університету – стати транснаціональним університетом, який зможе конкурувати з європейськими ВНЗ.

Пошук і налагодження контактів з європейськими партнерами під час підписання угоди було обговорено з координатором Європейського офісу та міжнародного освітнього співробітництва Торгово-промислової палати України Мартіном Ройтером, який нині опікується налагодженням контактів із європейськими компаніями, працює з урядовими німецькими фондами з міжнародного співробітництва та урядовими програмами Федерального союзу німецької промисловості.

Пан Мартін Ройтер висловив щире бажання допомогти УжНУ в пошуку партнерів. Він зачарований Ужгородом і як очільник Європейського офісу при Торгово-економічній палаті України хоче, щоб Закарпаття стало пріоритетом їх роботи, тому сприятиме приїзду в Ужгородський університет ініціативних людей в галузі економіки, бізнесу та освіти. Пан Мартін Ройтер відзначив кваліфіковану і злагоджену роботу міжнародного відділу ВНЗ. Він стверджує, що міжнародна діяльність університету показує свою можливість працювати і конкурувати на міжнародному рівні.

Під час зустрічі Мартін Ройтер ініціював обговорення напрямків розвитку університету з присутніми. Власне бачення майбутнього університету висловили проректор Ігор Студеняк, заступник декана економічного факультету Тетяна Бутурлакіна, завідувач кафедри німецької філології Ольга Гвоздяк, професор факультету міжнародної політики, бізнесу та менеджменту Ігор Тодоров, доцент цього ж факультету Наталія Тодорова та інші.

Під час обговорення Мартін Ройтер визначив кілька напрямів, у яких може допомогти. Найперше – у сфері розвитку міжнародних контактів. Перспективними вважає зв’язки з Німеччиною, Індією, а також розвиток співробітництва з країнами-сусідами – Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією. По-друге, сприятиме працевлаштуванню студентів УжНУ, а також їх адаптації у європейських компаніях, тобто допомагатиме роботі Центру кар’єри. По-третє, підтримуватиме в предметних та індивідуальних контактах.

За інформацією Медіацентру УжНУ

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

September 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

МОНмолодьспорту та Європейський Інвестиц…

07-06-2012 Светлана - avatar Светлана

5 червня 2012 року відбулася зустріч Першого заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євгена Суліми з Директором Департаменту з кредитних операцій програм Східного партнерства Європейського Інвестиційного Банку Маріон...

Конкурс інженерних стартапів Vernadsky C…

22-04-2015 Anna - avatar Anna

Конкурс інженерних стартапів Vernadsky Challenge

     Vernadsky Challenge – це конкурс стартапів у сфері інженерії і проектування. Команди з найбільш перспективними ідеями отримають інвестиції, професійну експертизу і доступ до інноваційної науково-технічної бази Noosphere Ventures в...

Розвиток сфери енергоефективності та від…

21-03-2016 Олена - avatar Олена

Розвиток сфери енергоефективності та відновлюваних джерел енергії - один з ключових факторів економічного росту країни

18 березня цього року у Комітеті Верховної Ради України з питань ПЕК відбулися комітетські слухання на тему "Як забезпечити зростання ВВП за рахунок зниження енергоємності України? Європейський досвід енергетичного переходу"....